Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Aktuelt

21.02.2018

Debatarrangement: Hvad skal vi med bymidten?

Inden for det næste årti vil næsten halvdelen af de danske handelsbyer – det er byer med så bredt et udvalg af…

Læs mere

Debatarrangement: Hvad skal vi med bymidten?

Kom til debat

om bymidter

Inden for det næste årti vil næsten halvdelen af de danske handelsbyer – det er byer med så bredt et udvalg af butikker, at man ikke behøver handle andre steder – miste så mange butikker, at de ikke længere kan kalde sig for handelsbyer.

Det viser en ny kortlægning fra Institut for Centerplanlægning.

Og denne prognose er set med de optimistiske briller, hvor danskerne kun flytter omkring 30 procent af deres indkøb til nettet. I det værste scenario vil der være store hvide pletter på danmarkskortet, hvor der ikke findes byer med et bredt butiksliv, viser kortlægningen.

Så hvad skal vi gøre? Skal vi lade falde, hvad ikke kan stå? Eller skal vi opfinde andre anledninger til at tage ind til bymidten, så den også kan spille en rolle i fremtidens lokale udvikling?

Med et debatarrangement ser vi nærmere på udfordringer og muligheder for fremtidens bymidter og handelsgader. Måske skal bymidten være centrum for kultur, naturoplevelser, bosætning og fællesskab frem for shopping? Eller skal vi gøre alt for at pumpe liv i handelslivet og forsøge at tiltrække store butikskæder. Eller skal vi finde en helt tredje vej for bymidten?

Det sker den 1. marts 2018 fra kl. 15-17 i Bygningskulturens Hus.

Arrangementet er gratis, men husk at melde dig til her

Program:

/ Velkomst v. Sara Line Bohn, adm. direktør i BARK Rådgivning

/ Oplæg v. Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Centerplanlægning

/ Oplæg v. Kristian Krog, ildsjæl og direktør for Den Ny Maltfabrik i Ebeltoft

/ Oplæg v. Max Ravn, ildsjæl og formand for Midtfyns Fritidscenter

/ Oplæg v. Søren Ganer, BARK Rådgivning

/ Debat, afslutning og netværk

 

08.02.2018

Stærk seniorrådgiver søges

Brænder du for strategisk udvikling af steder, og ønsker du at skabe lokal forandring? Vil du lave projekter og planer, som sætter…

Læs mere

Stærk seniorrådgiver søges

Brænder du for strategisk udvikling af steder, og ønsker du at skabe lokal forandring? Vil du lave projekter og planer, som sætter retningen for fremtiden og skaber rammen for byer og landdistrikters fremtidige udvikling? Kan du sætte din faglighed i spil i et ambitiøst og tværfagligt team og bidrage til at styrke BARKs faglige tilgang og produkter? Så er du måske den seniorrådgiver, vi søger.

BARK hjælper kommuner, styrelser, ministerier og fonde med strategisk udvikling af steder – fra den enkelte bygning, til kvarteret eller byen og til hele kommuner og regioner. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og alt det, der ikke kan måles og vejes.

Vores rådgivning spænder fra indledende behovs- og mulighedsafdækning og analyser af komplekse problemstillinger til strategi-, idé- og visionsudvikling samt forslag til konkret projektrealisering. Vi leverer langtidsholdbare planer, strategier og analyser, som gør det nemmere at træffe de rette beslutninger. Og vi støber fundamentet til fysiske projekter, som bliver til noget og gør en forskel.

Seniorrådgiver til strategisk udvikling af steder
Som seniorrådgiver får du en central rolle i løsningen af opgaver for vores kunder sammen med et dedikeret og tværfagligt rådgiverteam. Dine arbejdsopgaver kommer til at omfatte analyse- og udviklingsopgaver på tværs af virksomhedens fokusområder, men med særligt fokus på projekternes fysiske og funktionelle aspekter.

En vigtig del af dit arbejde bliver også at opdyrke og udvikle nye opgaver for eksisterende og nye kunder og at opbygge og vedligeholde kunderelationer. Og ikke mindst bliver du en aktiv del af virksomhedens faglige og forretningsmæssige udvikling.

Vi forventer at du:

 • Har en stærk arkitektfaglig og/eller planlæggerfaglig profil, du kan sætte i spil i et tværfagligt arbejdsmiljø.
 • Har 5-10 års erfaring med rådgivning inden for det byggede miljø, f.eks. fra rådgivningsvirksomhed, tegnestue, kommune eller lignende.
 • Er en stærk formidler, både visuelt, i tale og på skrift.
 • Er en dygtig projektleder og rådgiver, der kan gennemføre komplekse analyse-, udviklings- og strategiprojekter i tæt samarbejde med kolleger og kunder.
 • Finder motivation i at tage initiativ til at skabe nye opgaver og bidrage til salg.
 • Er tillidsvækkende og god til at opbygge relationer og har et godt netværk inden for kommuner, stat, fonde og/eller organisationer.
 • Er en igangsætter, handlekraftig og får tingene til at ske. Du er idérig og udfordrer vanetænkning, og du har lyst til at udfordre dig selv.
 • Værdsætter at arbejde sammen i et team og forstår at motivere og engagere dine kollegaer.

Vi tilbyder
BARK tilbyder et stimulerende fagligt miljø og med dygtige og engagerede kolleger og gode udviklingsmuligheder. Vi er en arbejdsplads med en uformel kultur, hvor dynamik, udvikling, samarbejde og en stærk faglighed er i højsædet. Vi arbejder med udgangspunkt i en helhedsorienteret opgaveløsning, og du vil komme til at arbejde tæt sammen med flere forskellige fagligheder.

Om BARK Rådgivning
BARK rådgivning er specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle, og vi bidrager til at skabe grundlaget for holdbare projekter og lokalsamfund. Vores kunder er fonde, ministerier og styrelser, kommuner og organisationer. Teamet består af ca. 20 medarbejdere med fagligheder inden for arkitektur og planlægning, antropologi og etnologi, geografi, økonomi og kommunikation.

BARK blev etableret i 2009 og er ejet af Bygningsarvsfonden. En del af vores overskud går til at drive non-profit netværks- og vidensmiljøet i Bygningskulturens Hus i Nyboder i København, hvor vi også holder til i det daglige.

Ansøgningsfrist og kontakt
Vi glæder os til at modtage din ansøgning senest mandag den 5. marts 2017. Skriv til sara@b-a-r-k.dk. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 11 og 12.

Du er velkommen til at ringe til direktør Sara Line Bohn på 20469284, hvis du har spørgsmål.

Tiltrædelse forventes at være 1. juni 2018 eller efter nærmere aftale.

Foto: Yilmaz Polat

07.02.2018

Ny morgensamlingsrække: Kulturmiljøer i fokus

De fleste af os vil gerne bo i eller besøge et kulturmiljø og interessen smitter af på både boligpriser, turisme og den…

Læs mere

Ny morgensamlingsrække: Kulturmiljøer i fokus

Kom til

morgensamling

De fleste af os vil gerne bo i eller besøge et kulturmiljø og interessen smitter af på både boligpriser, turisme og den lokale økonomi. Bevaringsværdige huse kan sælges til højere priser end andre huse, og når flere bevaringsværdige huse ligger placeret sammen som en helhed stiger hele områdets værdi. Med andre ord: Velbevarede kulturmiljøer gavner både den enkelte ejer, naboerne og hele byen og kommunen.

For kommunerne er der derfor hårdtslående argumenter for at skaffe sig overblik over kulturmiljøerne og bruge dem som løftestang til udvikling. Det gælder både i landets store byer og købstæder og i landdistrikterne, hvor udviklingen kræver, at mange kommuner skal prioritere og tilpasse sig en virkelighed med færre borgere, flere ældre og færre børn og unge.

Men hvordan skaffer man det bedste overblik over værdierne og aktiverer kulturmiljøernes potentiale?

Med tre morgensamlinger i Bygningskulturens Hus ser vi nærmere på de nyeste metoder og kommunernes erfaringer med at bruge dem.

Det er gratis at deltage, men husk at melde dig til.

 • Onsdag den 21. marts, kl. 8-9: Screening af kulturmiljøer – umistelige kulturmiljøer i Danmarks yderområder
  Læs mere og tilmeld dig
 • Onsdag den 18. april, kl. 8-9: Den kommunale fortælling – strategisk screening og prioritering af kulturmiljøer
  Læs mere og tilmeld dig
 • Onsdag den 16. maj: Kulturmiljøer i planlægningen – en ny model for afgrænsning og samarbejde
  Læs mere og tilmeld dig

Morgensamling er en række af korte morgenforedrag, der hurtigt opdaterer dig på tung læsning som lovgivning, reglementer og forskning, mens du nyder din mælkeskummende morgenkaffe. Det sker her i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K. Har du ikke mulighed for at deltage kan du følge med på vores Facebook-side – vi livestreamer.

Foto: Anne Prytz Schaldemose

30.01.2018

Nyt ansigt i BARKs bestyrelse

Rektor Lene Dammand Lund, Kunstakademiets Arkitektskole, er netop trådt ind i BARKs bestyrelse. Som mangeårig direktør i SLA Landskabsarkitekter og medlem af…

Læs mere

Nyt ansigt i BARKs bestyrelse

Nyt ansigt

i bestyrelsen

Rektor Lene Dammand Lund, Kunstakademiets Arkitektskole, er netop trådt ind i BARKs bestyrelse.

Som mangeårig direktør i SLA Landskabsarkitekter og medlem af bestyrelsen for Freja Ejendomme kommer Lene Dammand Lund med værdifuld ledelseserfaring og et stort kendskab til BARKs forretningsområde.

Lene Dammand Lund afløser Peter Thule, som i efteråret blev udnævnt til professor på Kunstakademiets Arkitektskole.

Dermed består bestyrelsen nu af:

 • Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond (formand)
 • Birthe Iuel, præsident for Bygningskultur Danmark
 • Susanne T. Nielsen, CEO og partner i Werksted
 • Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By og Byg
 • Lene Dammand Lund, rektor KADK
16.01.2018

Sara Bohn er ny adm. direktør i BARK Rådgivning

Efter en periode som konstitueret tiltræder Sara Bohn nu officielt som BARK Rådgivnings administrerende direktør. Den 37-årige rådgiver og cand.mag i virksomhedsstudier og…

Læs mere

Sara Bohn er ny adm. direktør i BARK Rådgivning

Ny adm. direktør

i BARK

Efter en periode som konstitueret tiltræder Sara Bohn nu officielt som BARK Rådgivnings administrerende direktør. Den 37-årige rådgiver og cand.mag i virksomhedsstudier og filosofi Sara Bohn, tiltræder nu formelt stillingen som administrerende direktør i BARK Rådgivning.

BARK rådgiver kommuner, fonde, styrelser og ministerier i strategisk udvikling af steder – fra den enkelte bygning til kvarteret, området og hele landskaber, kommuner og regioner. Det kan være den markante, men tomme historiske bygning som skal genopfindes til andre formål, end dem den oprindeligt blev opført til. Det kan være købstadens bymidte, som har brug for en ny strategi i en tid, hvor detailhandel og byliv er under pres. Eller det kan være et større område eller en region, som skal udvikles til en stærk og samlet turistdestination.

 ”Jeg er meget glad for, at BARK Rådgivning får en dygtig kapacitet som Sara Bohn som ny adm. direktør. Med sit skarpe strategiske blik, mod til prioritering og anerkendte faglighed som rådgiver i feltet kan hun tilføre virksomheden den nødvendige udvikling og retning i tid, hvor der som aldrig før er brug for at udvikle steder, og hvor markedet kræver, at rådgivningsvirksomhederne leverer højeste kvalitet og hele tiden er et skridt foran,” siger Lars Axelsen, bestyrelsesformand for BARK Rådgivning og administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

 Med valget af Sara Bohn tager virksomheden endnu et skridt mod at styrke og skærpe virksomhedens ydelser og samlede forretning.

”De projekter, vi arbejder med i BARK, gør en mærkbar forskel for den lokale udvikling rundt omkring i Danmark, og det er ekstremt motiverende at være en del af. Jeg glæder mig til at fortsætte udviklingen af forretningen, så vi i endnu højere grad kan hjælpe vores kunder med at nytænke bygninger og byer og dermed skabe gode steder – både for dem der bor og arbejder der og dem, der kommer på besøg,” siger Sara Bohn.

 Sara Bohn har en lang erfaring som strategisk rådgiver i det byggede miljø og har forud for sin ansættelse som adm. direktør været en del af direktionen i BARK (det tidligere Dansk Bygningsarv).

12.01.2018

Morgensamling: Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne

Kom til Morgensamling i Bygningskulturens Hus Gennem mange år er vi blevet præsenteret for historier om entreprenante ildsjæle og aktive lokalsamfund i…

Læs mere

Morgensamling: Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne

Samspil i

landdistikterne

Kom til Morgensamling i Bygningskulturens Hus
Gennem mange år er vi blevet præsenteret for historier om entreprenante ildsjæle og aktive lokalsamfund i landdistrikterne, der er lykkedes med at vende økonomisk tilbagegang og fraflytning til fremgang. Historierne har bidraget til at udbrede fortællingen om, at landdistrikternes udvikling bedst fremmes ved at støtte initiativer, der kommer ’nedefra’.

Men hvad betyder det for yder- og landkommuners strategiske planlægning, når ikke kun lokalsamfundenes udvikling, men også den kommunale velfærd, i stigende grad afhænger af evnen til at tiltrække bosætning og erhverv til kommunen?

Til næste morgensamling vil ph.d. Kasper Søndergaard præsentere resultaterne af sin nyligt forsvarede afhandling ’Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne’.

Det sker onsdag den 17. januar fra kl. 8-9 her i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K.

Det er gratis at deltage.

Tilmeld dig her

Morgensamlingen er del af en række på seks, som sætter fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Den gennemføres i et samarbejde mellem BARK Rådgivning og Bygningskulturens Hus. 

08.12.2017

Morgensamling: Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv

Mange små bysamfund har fået ændret deres eksistensvilkår markant. Traditionelle erhverv som landbrug, skovbrug og fiskeri har ændret deres produktionsmetoder, og det betyder…

Læs mere

Morgensamling: Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv

Bæredygtig

bygningsarv

Mange små bysamfund har fået ændret deres eksistensvilkår markant. Traditionelle erhverv som landbrug, skovbrug og fiskeri har ændret deres produktionsmetoder, og det betyder færre arbejdspladser – og i mange tilfælde et tab af den før så tætte forbindelse til lokalsamfundet. Samtidig er offentlige institutioner blevet centraliseret.

Denne udvikling har sat kursen for fraflytning og dårlig økonomi, og begge dele er gået hårdt ud over bysamfundenes selvopfattelse.

Men rundt omkring i landet er en lang række initiativer til at moderere forandringerne sat i værk. Og ofte bliver arkitekturen benyttet som et redskab til at præge udviklingen i en ny retning.

Arkitekt Morten Birk Jørgensen har undersøgt tre konkrete eksempler på, hvordan problemstillingen kan gribes an. Gennem arkitekturkritikker har han belyst potentialer og faldgruber med særligt fokus på lokal identitet, historie og stedsspecifik byggeskik.

Til næste Morgensamling i Bygningskulturens Hus præsenterer han resultaterne og sin ph.d-afhandling ‘Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv’. Og han bliver udfordret af seniorrådgiver Rie Søgaard Jensen, BARK Rådgivning.

Det sker den 13. december kl. 8-9.

Morgensamlingen er den sidste i en række på fem, som sætter fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Den gennemføres i et samarbejde mellem BARK Rådgivning og Bygningskulturens Hus. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Tilmeld dig her.

Bygningskulturens Hus er en del af BARK Rådgivning. Find os i Borgergade 111, 1300 København K. Er der for langt herind, kan du følge med via BARK Rådgivnings Facebook-side – vi livestreamer.

15.11.2017

Morgensamling: Fremtidens nedrivningsbehov

Befolkningsvandringen fra land til by har længe været i gang. Men de seneste 15-20 år bliver boligmarkedet på landet – og især…

Læs mere

Morgensamling: Fremtidens nedrivningsbehov

Fremtidens

nedrivning

Befolkningsvandringen fra land til by har længe været i gang. Men de seneste 15-20 år bliver boligmarkedet på landet – og især i de mindre bysamfund – stadig mere udfordret af affolkning, og et stigende antal tomme boliger rager op i landskabet.

De tomme huse både forfalder og skæmmer lokalmiljøet. Nedrivninger kan hjælpe til at få ryddet op og forbedre det lokale boligmarked. Men hvor stort er problemet?

Morgensamling om fremtidens nedrivning
Til næste Morgensamling i Bygningskulturens Hus præsenterer Nicolai Kristensen, professor MSO og projektleder ved KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, en ny rapport – ‘Nedrivninger af huse og fremtidige nedrivningsbehov i Danmark’. Og han bliver udfordret af seniorrådgiver Rie Søgaard Jensen, BARK Rådgivning.

Det sker onsdag den 29. november fra kl. 8-9.

Morgensamlingen er del af en række på fem, som sætter fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Arrangementet finder sted i et samarbejde mellem BARK Rådgivning og Bygningskulturens Hus. Det er gratis at deltage, men husk at melde dig til.

24.10.2017

Praktikanter søges

BARK søger to praktikanter til forårssemesteret 2018 Har du lyst til at omsætte dine studiefagligekompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du…

Læs mere

Praktikanter søges

Praktikanter

søges

BARK søger to praktikanter til forårssemesteret 2018

Har du lyst til at omsætte dine studiefagligekompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

Hos BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Til forårssemesteret 2018 søger vi to praktikanter – én arkitektfaglig praktikant og én analytisk praktikant fra de humanistiske eller samfundsfaglige fag.

 • Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
  Er du arkitektstuderende, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Vi leder efter en arkitektfaglig praktikant, der gerne vil arbejde i et tværfagligt miljø – i tæt samarbejde med etnologer, sociologer, geografer og kulturformidlere.Arbejdsopgaverne vil primært omfatte analyse og kortlægning, idé- og konceptudvikling, udarbejdelse af diagrammer og modeller samt opsætning af publikationer og rapporter.

  Hent hele stillingsopslaget her

 • Om stillingen som analytisk praktikant
  Er du analytisk skarp, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Har du lyst til at omsætte dine teoretiske og analytiske kompetencer til praktisk erfaring? Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.Arbejdsopgaver kan fx omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer eller studieture, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

  Hent hele stillingsopslaget her

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om stillingen og om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Louise Work Havelund, tlf. 50 95 34 44 eller skriv til louise@b-a-r.k.dk.

Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger via mail til info@b-a-r-k.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig senest fredag den 10. november 2017. Samtaler afholdes sidst i november.

 

11.10.2017

Morgensamling: Fremtidens landskaber

Fremtidens Landskaber skal være med til at sikre velfungerende, attraktive landskaber rundt omkring i Danmark. Det gælder både, når det handler om…

Læs mere

Morgensamling: Fremtidens landskaber

Fremtidens

landskaber

Fremtidens Landskaber skal være med til at sikre velfungerende, attraktive landskaber rundt omkring i Danmark. Det gælder både, når det handler om natur, rekreation, bosætning og erhverv.

Så hvordan skal vi indrette og anvende det åbne land i fremtiden. Og hvordan kan kommunerne forbedre planlægningen i det åbne land sammen med dem, der bor i og bruger områderne?

Kom til Morgensamling om fremtidens landskaber
Til næste Morgensamling i Bygningskulturens Hus præsenterer Lone Søderkvist Kristensen, ph.d. og lektor ved Københavns Universitet, rapporten – ‘Fremtidens landskaber’. Og hun bliver udfordret af Søren Ganer, seniorrådgiver i BARK Rådgivning.

Med ‘Fremtidens landskaber’ er der tale om et forsknings- og udviklingsprojekt, der har udviklet en projekt- og helhedsorienteret planlægning i det åbne land. Projektet er baseret på samarbejde og dialog – hovedsageligt mellem lokalsamfund og kommuner.

To præmisser lå til grund for projektet, nemlig 1) At den formelle planlægning i det åbne land er utilstrækkelig og 2) At indretningen af landskabet er ude af trit med brugernes faktiske behov og ønsker. Der har i projektet været arbejdet med 12 planprojekter, som er udvalgt, så de repræsenterer forskellige planopgaver og landskabstyper.

Til morgensamlingen kan man høre mere om projektets baggrund, processer og de konkrete planløsninger, som er blevet udarbejdet for udvikling af de 12 landskaber.

Det sker den 18. oktober 2017 fra kl. 8-9.

Morgensamlingen er den tredje af i alt fem arrangementer, som BARK og Bygningskulturens Hus bruger til at sætte fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Det er gratis at deltage.

Tilmeld dig her