Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Aktuelt

26.10.2018

BARK søger praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter

BARK søger

praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til forårssemesteret 2019 – en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Praktikantperioden starter i januar 2019, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen. Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Om stillingen som humanistisk praktikant
Du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at formulere dig skriftligt, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk.

Arbejdsgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Læs mere om stillingen som humanistisk praktikant

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Læs mere om stillingen som arkitektfaglig praktikant

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden fredag den 16. november 2019. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

 

25.10.2018

Hvilken rolle spiller fremtidens bymidte?

Invitation til fagligt arrangement i Assens OBS: Arrangementet er aflyst Assens Kommune og BARK Rådgivning sætter fokus på udfordringer og muligheder for…

Læs mere

Hvilken rolle spiller fremtidens bymidte?

Fremtidens

Bymidte

Invitation til fagligt arrangement i Assens

OBS: Arrangementet er aflyst

Assens Kommune og BARK Rådgivning sætter fokus på udfordringer og muligheder for fremtidens bymidter og handelsgader. Hvad skal man mødes om, når handelslivet svinder ind? Hvilken rolle spiller bymidterne i fremtidens byer? Og er bymidterne overhovedet vigtige i fremtiden? Kom og vær med, når vi inviterer til faglig formidag om by- og bymidteudvikling.

Tid: Tirsdag den 13. november kl. 10.00-13.00

Sted: Østergade 38D (Ægpakkeriet), 5610 Assens

Program:

Velkomst
v/Assens Kommune og Søren Ganer, BARK Rådgivning

Fremtidens Assens
v/Anders Dam, Assens Kommune

Danmark frem mod 2040
En demografisk udvikling. Tendenser i by- og boligudviklingen på den lange bane.
v/Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter

Detailhandlen og bymidterne
Udvikling i detailhandlen – betydning for fremtidens bymidter.
v/Jens Christian Petersen, ICP

En ny og differentieret fremtid for bymidterne
v/BARK Rådgivning

Fælles debat, en bid brød og netværk

 

 

04.10.2018

Bæredygtige landdistrikter

Invitation: En bæredygtig fremtid for Danmarks landdistrikter Thisted Kommune og BARK Rådgivning sætter sammen fokus på udfordringerne og potentialerne for landdistrikterne og…

Læs mere

Bæredygtige landdistrikter

Bæredygtige

landdistrikter

Invitation: En bæredygtig fremtid for Danmarks landdistrikter

Thisted Kommune og BARK Rådgivning sætter sammen fokus på udfordringerne og potentialerne for landdistrikterne og inviterer til faglig formiddag om urbanisering, affolkning, nedrivning, erhverv og boligudvikling.

Tid: Onsdag den 31. oktober kl. 10.00-13.00

Sted: Sydthy Kurbads kursuslokale, Sydthy Kur- og Svømmebad, Idrætsvej 5, 7760 Thy

Program:

10.00: Velkomst
v/ Kim Daniel Larsen, Thisted Kommune og Rie Søgaard Jensen, BARK Rådgivning

10.15: Landsbyerne – nu og i fremtiden
17 anbefalinger til at undderstøtte og styrke levedygtige landsbyer v/Steffen Damsgaard, Landdistrikternes Fællesråd/medlem af Udvalget for levedygtige landsbyer

10.35: Danmark frem mod 2040
Strukturforandringer, urbanisering og boligudvikling v/Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter

11.00: Fremtidens landskaber
Sikring af velfungerende attraktive landskaber, når det handler om natur, rekreation, bosætning og erhverv i landdistrikterne v/Lone Søderkvist Kristensen, Københavns Universitet

11.30: Turisme som driver for helhedsorienteret udvikling af landdistrikterne
v/BARK Rådgivning

11.50: Fælles debat
Hvad skal der blive af landdistrikterne i fremtiden, og hvor kommer de nødvendige investeringer og ressourcer fra?

12.30: En bid brød og netværk

13.00: Afslutning

Lukket for tilmelding

03.09.2018

Danmarks natur skal bindes bedre sammen

Den danske natur byder på et væld af unikke oplevelser, men det kan være svært at komme ud i den. I de…

Læs mere

Danmarks natur skal bindes bedre sammen

Nye stier

til friluftsliv

Den danske natur byder på et væld af unikke oplevelser, men det kan være svært at komme ud i den. I de seneste årtier er halvdelen af landets markveje, der ofte tjener som adgangsveje til naturen, blevet nedlagt. Og vil man på en længere vandretur, må man ofte ty til de asfalterede landeveje.

Så hvordan kan man skabe flere og bedre stier og ruter, så flere kan kan opleve den danske natur, både til lands og til vands? Det sætter et nyt initiativ fra Friluftsrådet fokus på.

I BARK er vi godt i gang med en forundersøgelse, der skal afdække eksisterende stikoncepter fra ind- og udland, udvikle anbefalinger til en certificering af ruter og stier og komme med forslag til, hvordan lokale og regionale aktører kan løfte de ruter, som allerede findes.

Forundersøgelsen laver vi sammen med Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet samt Skovskolen Videncenter for Friluftsliv, og resultatet ligger klar til februar 2019.

Læs mere om projektet på Friluftsrådets hjemmeside

23.08.2018

Mød Anupama Kundoo til Master Class i Bygningskulturens Hus

Vi afslutter vores række af Master Classes med den anerkendte og prisvindende arkitekt og planlægger Anupama Kundoo, Anupama Kundoo Architect. Anupama Kundoo er…

Læs mere

Mød Anupama Kundoo til Master Class i Bygningskulturens Hus

Mød Anupama

Kundoo

Vi afslutter vores række af Master Classes med den anerkendte og prisvindende arkitekt og planlægger Anupama Kundoo, Anupama Kundoo Architect.

Anupama Kundoo er kendt for sit stærke fokus på stedbundne materialer, omfattende researcharbejde og en eksperimenterende tilgang, som bl.a. betyder, at miljøbelastningen er minimal, og at hendes huse er til at betale for almindelige mennesker.

Særligt hendes ’håndlavede’ huse i Auroville er berømte, fordi de på fornemste vis forener skønhed, optimal udnyttelse af stedets sparsomme ressourcer og involvering af lokalsamfundet i opførelsen af dem. Senest har Anupama Kundoo lanceret sine idéer for opførelsen af en helt ny by i Afrika.

Kundoo har især bygget i Indien, men har også erfaring fra projekter, research og undervisning i hele verden: TU Berlin, AA School of Architecture London, Parsons New School of Design New York, University of Queensland Brisbane, IUAV Venice and ETSAB Barcelona. Hun er professor ved UCJC Madrid hvor hun er formand for ‘Affordable Habitat’ og tilknyttet Cornell University.”

Master Class finder sted i regi af Bygningskulturens Hus i samarbejde med KADK. Arrangementet gennemføres med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.

Program

15.00-16.15 Master Class v. Anupama Kundoo

16.15-16.30 Pause

16.30-17.30 Interview på scenen m. Anupama Kundoo v. professor Christoffer Harlang, KADK

17.30-18.00 Drinks

Køb billet her

21.08.2018

BARK rådgiver Folketinget

Rigsarkivet flytter fra Slotsholmen. Det giver Folketinget en enestående mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret langt…

Læs mere

BARK rådgiver Folketinget

BARK rådgiver

Folketinget

Rigsarkivet flytter fra Slotsholmen. Det giver Folketinget en enestående mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret langt ind i fremtiden.

Vi er meget stolte over at være ét af de tre teams, som er udvalgt til at udvikle nye visionære idéer for, hvordan de historiske bygninger bedst kan bringes i spil i fremtiden.

Tanken er, at Folketinget skal blive ved med at være et af verdens mest åbne parlamenter og styrkes som både mødested, formidlingssted og arbejdsplads.

Vi glæder os til at løse opgaven i tæt samarbejde med Praksis Arkitekter, Kristine Jensens Tegnestue, Borgerlyst og Ungdomsbureauet.

Arbejdet gennemføres i en åben proces, et parallelopdrag, hvor vi arbejder sammen med Folketinget og de øvrige to teams, og indsatsen munder senere på året ud i et idékatalog, som grundigt belyser mulighederne for bygningernes fremtid og sikrer det bedst mulige beslutningsgrundlag.

Idékonkurrencen tager udgangspunkt i et samlet koncept, som vi lagde sidste hånd på i november 2017. Konceptet er beskrevet nærmere i rapporten ’Nye rammer for Folketinget – koncept for en eventuel overtagelse af Rigsarkivet’.

07.06.2018

Kira Maria Svankjær er ny seniorrådgiver i BARK

Et kompetent ansøgerfelt meldte sig på banen, da stillingen som ny seniorkonsulent i BARK blev annonceret tidligere på året. Nu er ansøgningsprocessen…

Læs mere

Kira Maria Svankjær er ny seniorrådgiver i BARK

Ny seniorrådgiver

i BARK

Et kompetent ansøgerfelt meldte sig på banen, da stillingen som ny seniorkonsulent i BARK blev annonceret tidligere på året. Nu er ansøgningsprocessen afsluttet, og vi er begejstrede for at præsentere arkitekt Kira Maria Svankjær som vores nye kollega.

I BARK oplever vi en vækst i efterspørgslen på rådgivningskompetencer inden for strategisk planlægning på både kommunalt og regionalt niveau. Netop udviklingsplaner, bypolitik, bymidter, byomdannelsesprojekter, helhedsplaner og lokalplanlægning hører til Kiras kernekompetencer, som hun nu vil tage videre som seniorrådgiver i BARK.

Kira har 14 års erfaring med strategisk byudvikling og har arbejdet som planlægger i en række kommuner på Sjælland.

 

23.04.2018

BARK søger student og to praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger student og to praktikanter

BARK søger student

og praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi en studentermedhjælper, der kan starte før sommerferien, samt to praktikanter til efterårssemesteret 2018.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Lyder det som noget for dig, så skriv til job@b-a-r-k.dk inden den 21. maj.

Om stillingen som studentermedhjælper
Studerer du sociologi, antropologi, statskundskab, plan, by og proces? Eller er du ved at uddanne dig til arkitekt eller landskabsarkitekt og har en samfundsfaglig interesse? Vigtigst er, at du gerne vil arbejde med strategisk udvikling af steder, har analytisk sans og kan tænke strategisk. Arbejdsopgaver kan fx omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer eller studieture, interviews, rapport- og artikelskrivning.
Hent stillingsopslaget i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Er du arkitektstuderende, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Vi leder efter en arkitektfaglig praktikant, der gerne vil arbejde i et tværfagligt miljø – i tæt samarbejde med etnologer, sociologer, geografer og kulturformidlere. Arbejdsopgaverne vil primært omfatte analyse og kortlægning, idé- og konceptudvikling, udarbejdelse af diagrammer og modeller samt opsætning af publikationer og rapporter.
Hent stillingsopslaget i pdf

Om stillingen som analytisk praktikant
Er du analytisk skarp, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Har du lyst til at omsætte dine teoretiske og analytiske kompetencer til praktisk erfaring? Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge. Arbejdsopgaver kan fx omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer eller studieture, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.
Hent stillingsopslaget i pdf

21.02.2018

Debatarrangement: Hvad skal vi med bymidten?

Inden for det næste årti vil næsten halvdelen af de danske handelsbyer – det er byer med så bredt et udvalg af…

Læs mere

Debatarrangement: Hvad skal vi med bymidten?

Kom til debat

om bymidter

Inden for det næste årti vil næsten halvdelen af de danske handelsbyer – det er byer med så bredt et udvalg af butikker, at man ikke behøver handle andre steder – miste så mange butikker, at de ikke længere kan kalde sig for handelsbyer.

Det viser en ny kortlægning fra Institut for Centerplanlægning.

Og denne prognose er set med de optimistiske briller, hvor danskerne kun flytter omkring 30 procent af deres indkøb til nettet. I det værste scenario vil der være store hvide pletter på danmarkskortet, hvor der ikke findes byer med et bredt butiksliv, viser kortlægningen.

Så hvad skal vi gøre? Skal vi lade falde, hvad ikke kan stå? Eller skal vi opfinde andre anledninger til at tage ind til bymidten, så den også kan spille en rolle i fremtidens lokale udvikling?

Med et debatarrangement ser vi nærmere på udfordringer og muligheder for fremtidens bymidter og handelsgader. Måske skal bymidten være centrum for kultur, naturoplevelser, bosætning og fællesskab frem for shopping? Eller skal vi gøre alt for at pumpe liv i handelslivet og forsøge at tiltrække store butikskæder. Eller skal vi finde en helt tredje vej for bymidten?

Det sker den 1. marts 2018 fra kl. 15-17 i Bygningskulturens Hus.

Arrangementet er gratis, men husk at melde dig til her

Program:

/ Velkomst v. Sara Line Bohn, adm. direktør i BARK Rådgivning

/ Oplæg v. Jens Christian Petersen, direktør i Institut for Centerplanlægning

/ Oplæg v. Kristian Krog, ildsjæl og direktør for Den Ny Maltfabrik i Ebeltoft

/ Oplæg v. Max Ravn, ildsjæl og formand for Byforum i Ringe

/ Oplæg v. Søren Ganer, BARK Rådgivning

/ Debat, afslutning og netværk

 

08.02.2018

Stærk seniorrådgiver søges

Brænder du for strategisk udvikling af steder, og ønsker du at skabe lokal forandring? Vil du lave projekter og planer, som sætter…

Læs mere

Stærk seniorrådgiver søges

Brænder du for strategisk udvikling af steder, og ønsker du at skabe lokal forandring? Vil du lave projekter og planer, som sætter retningen for fremtiden og skaber rammen for byer og landdistrikters fremtidige udvikling? Kan du sætte din faglighed i spil i et ambitiøst og tværfagligt team og bidrage til at styrke BARKs faglige tilgang og produkter? Så er du måske den seniorrådgiver, vi søger.

BARK hjælper kommuner, styrelser, ministerier og fonde med strategisk udvikling af steder – fra den enkelte bygning, til kvarteret eller byen og til hele kommuner og regioner. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og alt det, der ikke kan måles og vejes.

Vores rådgivning spænder fra indledende behovs- og mulighedsafdækning og analyser af komplekse problemstillinger til strategi-, idé- og visionsudvikling samt forslag til konkret projektrealisering. Vi leverer langtidsholdbare planer, strategier og analyser, som gør det nemmere at træffe de rette beslutninger. Og vi støber fundamentet til fysiske projekter, som bliver til noget og gør en forskel.

Seniorrådgiver til strategisk udvikling af steder
Som seniorrådgiver får du en central rolle i løsningen af opgaver for vores kunder sammen med et dedikeret og tværfagligt rådgiverteam. Dine arbejdsopgaver kommer til at omfatte analyse- og udviklingsopgaver på tværs af virksomhedens fokusområder, men med særligt fokus på projekternes fysiske og funktionelle aspekter.

En vigtig del af dit arbejde bliver også at opdyrke og udvikle nye opgaver for eksisterende og nye kunder og at opbygge og vedligeholde kunderelationer. Og ikke mindst bliver du en aktiv del af virksomhedens faglige og forretningsmæssige udvikling.

Vi forventer at du:

 • Har en stærk arkitektfaglig og/eller planlæggerfaglig profil, du kan sætte i spil i et tværfagligt arbejdsmiljø.
 • Har 5-10 års erfaring med rådgivning inden for det byggede miljø, f.eks. fra rådgivningsvirksomhed, tegnestue, kommune eller lignende.
 • Er en stærk formidler, både visuelt, i tale og på skrift.
 • Er en dygtig projektleder og rådgiver, der kan gennemføre komplekse analyse-, udviklings- og strategiprojekter i tæt samarbejde med kolleger og kunder.
 • Finder motivation i at tage initiativ til at skabe nye opgaver og bidrage til salg.
 • Er tillidsvækkende og god til at opbygge relationer og har et godt netværk inden for kommuner, stat, fonde og/eller organisationer.
 • Er en igangsætter, handlekraftig og får tingene til at ske. Du er idérig og udfordrer vanetænkning, og du har lyst til at udfordre dig selv.
 • Værdsætter at arbejde sammen i et team og forstår at motivere og engagere dine kollegaer.

Vi tilbyder
BARK tilbyder et stimulerende fagligt miljø og med dygtige og engagerede kolleger og gode udviklingsmuligheder. Vi er en arbejdsplads med en uformel kultur, hvor dynamik, udvikling, samarbejde og en stærk faglighed er i højsædet. Vi arbejder med udgangspunkt i en helhedsorienteret opgaveløsning, og du vil komme til at arbejde tæt sammen med flere forskellige fagligheder.

Om BARK Rådgivning
BARK rådgivning er specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle, og vi bidrager til at skabe grundlaget for holdbare projekter og lokalsamfund. Vores kunder er fonde, ministerier og styrelser, kommuner og organisationer. Teamet består af ca. 20 medarbejdere med fagligheder inden for arkitektur og planlægning, antropologi og etnologi, geografi, økonomi og kommunikation.

BARK blev etableret i 2009 og er ejet af Bygningsarvsfonden. En del af vores overskud går til at drive non-profit netværks- og vidensmiljøet i Bygningskulturens Hus i Nyboder i København, hvor vi også holder til i det daglige.

Ansøgningsfrist og kontakt
Vi glæder os til at modtage din ansøgning senest mandag den 5. marts 2017. Skriv til sara@b-a-r-k.dk. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 11 og 12.

Du er velkommen til at ringe til direktør Sara Line Bohn på 20469284, hvis du har spørgsmål.

Tiltrædelse forventes at være 1. juni 2018 eller efter nærmere aftale.

Foto: Yilmaz Polat

07.02.2018

Ny morgensamlingsrække: Kulturmiljøer i fokus

De fleste af os vil gerne bo i eller besøge et kulturmiljø og interessen smitter af på både boligpriser, turisme og den…

Læs mere

Ny morgensamlingsrække: Kulturmiljøer i fokus

Kom til

morgensamling

De fleste af os vil gerne bo i eller besøge et kulturmiljø og interessen smitter af på både boligpriser, turisme og den lokale økonomi. Bevaringsværdige huse kan sælges til højere priser end andre huse, og når flere bevaringsværdige huse ligger placeret sammen som en helhed stiger hele områdets værdi. Med andre ord: Velbevarede kulturmiljøer gavner både den enkelte ejer, naboerne og hele byen og kommunen.

For kommunerne er der derfor hårdtslående argumenter for at skaffe sig overblik over kulturmiljøerne og bruge dem som løftestang til udvikling. Det gælder både i landets store byer og købstæder og i landdistrikterne, hvor udviklingen kræver, at mange kommuner skal prioritere og tilpasse sig en virkelighed med færre borgere, flere ældre og færre børn og unge.

Men hvordan skaffer man det bedste overblik over værdierne og aktiverer kulturmiljøernes potentiale?

Med tre morgensamlinger i Bygningskulturens Hus ser vi nærmere på de nyeste metoder og kommunernes erfaringer med at bruge dem.

Det er gratis at deltage, men husk at melde dig til.

 • Onsdag den 21. marts, kl. 8-9: Screening af kulturmiljøer – umistelige kulturmiljøer i Danmarks yderområder
  Læs mere og tilmeld dig
 • Onsdag den 18. april, kl. 8-9: Den kommunale fortælling – strategisk screening og prioritering af kulturmiljøer
  Læs mere og tilmeld dig
 • Onsdag den 16. maj: Kulturmiljøer i planlægningen – en ny model for afgrænsning og samarbejde
  Læs mere og tilmeld dig

Morgensamling er en række af korte morgenforedrag, der hurtigt opdaterer dig på tung læsning som lovgivning, reglementer og forskning, mens du nyder din mælkeskummende morgenkaffe. Det sker her i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K. Har du ikke mulighed for at deltage kan du følge med på vores Facebook-side – vi livestreamer.

Foto: Anne Prytz Schaldemose

30.01.2018

Nyt ansigt i BARKs bestyrelse

Rektor Lene Dammand Lund, Kunstakademiets Arkitektskole, er netop trådt ind i BARKs bestyrelse. Som mangeårig direktør i SLA Landskabsarkitekter og medlem af…

Læs mere

Nyt ansigt i BARKs bestyrelse

Nyt ansigt

i bestyrelsen

Rektor Lene Dammand Lund, Kunstakademiets Arkitektskole, er netop trådt ind i BARKs bestyrelse.

Som mangeårig direktør i SLA Landskabsarkitekter og medlem af bestyrelsen for Freja Ejendomme kommer Lene Dammand Lund med værdifuld ledelseserfaring og et stort kendskab til BARKs forretningsområde.

Lene Dammand Lund afløser Peter Thule, som i efteråret blev udnævnt til professor på Kunstakademiets Arkitektskole.

Dermed består bestyrelsen nu af:

 • Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond (formand)
 • Birthe Iuel, præsident for Bygningskultur Danmark
 • Susanne T. Nielsen, CEO og partner i Werksted
 • Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By og Byg
 • Lene Dammand Lund, rektor KADK
16.01.2018

Sara Bohn er ny adm. direktør i BARK Rådgivning

Efter en periode som konstitueret tiltræder Sara Bohn nu officielt som BARK Rådgivnings administrerende direktør. Den 37-årige rådgiver og cand.mag i virksomhedsstudier og…

Læs mere

Sara Bohn er ny adm. direktør i BARK Rådgivning

Ny adm. direktør

i BARK

Efter en periode som konstitueret tiltræder Sara Bohn nu officielt som BARK Rådgivnings administrerende direktør. Den 37-årige rådgiver og cand.mag i virksomhedsstudier og filosofi Sara Bohn, tiltræder nu formelt stillingen som administrerende direktør i BARK Rådgivning.

BARK rådgiver kommuner, fonde, styrelser og ministerier i strategisk udvikling af steder – fra den enkelte bygning til kvarteret, området og hele landskaber, kommuner og regioner. Det kan være den markante, men tomme historiske bygning som skal genopfindes til andre formål, end dem den oprindeligt blev opført til. Det kan være købstadens bymidte, som har brug for en ny strategi i en tid, hvor detailhandel og byliv er under pres. Eller det kan være et større område eller en region, som skal udvikles til en stærk og samlet turistdestination.

 ”Jeg er meget glad for, at BARK Rådgivning får en dygtig kapacitet som Sara Bohn som ny adm. direktør. Med sit skarpe strategiske blik, mod til prioritering og anerkendte faglighed som rådgiver i feltet kan hun tilføre virksomheden den nødvendige udvikling og retning i tid, hvor der som aldrig før er brug for at udvikle steder, og hvor markedet kræver, at rådgivningsvirksomhederne leverer højeste kvalitet og hele tiden er et skridt foran,” siger Lars Axelsen, bestyrelsesformand for BARK Rådgivning og administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

 Med valget af Sara Bohn tager virksomheden endnu et skridt mod at styrke og skærpe virksomhedens ydelser og samlede forretning.

”De projekter, vi arbejder med i BARK, gør en mærkbar forskel for den lokale udvikling rundt omkring i Danmark, og det er ekstremt motiverende at være en del af. Jeg glæder mig til at fortsætte udviklingen af forretningen, så vi i endnu højere grad kan hjælpe vores kunder med at nytænke bygninger og byer og dermed skabe gode steder – både for dem der bor og arbejder der og dem, der kommer på besøg,” siger Sara Bohn.

 Sara Bohn har en lang erfaring som strategisk rådgiver i det byggede miljø og har forud for sin ansættelse som adm. direktør været en del af direktionen i BARK (det tidligere Dansk Bygningsarv).

12.01.2018

Morgensamling: Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne

Kom til Morgensamling i Bygningskulturens Hus Gennem mange år er vi blevet præsenteret for historier om entreprenante ildsjæle og aktive lokalsamfund i…

Læs mere

Morgensamling: Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne

Samspil i

landdistikterne

Kom til Morgensamling i Bygningskulturens Hus
Gennem mange år er vi blevet præsenteret for historier om entreprenante ildsjæle og aktive lokalsamfund i landdistrikterne, der er lykkedes med at vende økonomisk tilbagegang og fraflytning til fremgang. Historierne har bidraget til at udbrede fortællingen om, at landdistrikternes udvikling bedst fremmes ved at støtte initiativer, der kommer ’nedefra’.

Men hvad betyder det for yder- og landkommuners strategiske planlægning, når ikke kun lokalsamfundenes udvikling, men også den kommunale velfærd, i stigende grad afhænger af evnen til at tiltrække bosætning og erhverv til kommunen?

Til næste morgensamling vil ph.d. Kasper Søndergaard præsentere resultaterne af sin nyligt forsvarede afhandling ’Samspil om udvikling og velfærd i landdistrikterne’.

Det sker onsdag den 17. januar fra kl. 8-9 her i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K.

Det er gratis at deltage.

Tilmeld dig her

Morgensamlingen er del af en række på seks, som sætter fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Den gennemføres i et samarbejde mellem BARK Rådgivning og Bygningskulturens Hus. 

08.12.2017

Morgensamling: Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv

Mange små bysamfund har fået ændret deres eksistensvilkår markant. Traditionelle erhverv som landbrug, skovbrug og fiskeri har ændret deres produktionsmetoder, og det betyder…

Læs mere

Morgensamling: Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv

Bæredygtig

bygningsarv

Mange små bysamfund har fået ændret deres eksistensvilkår markant. Traditionelle erhverv som landbrug, skovbrug og fiskeri har ændret deres produktionsmetoder, og det betyder færre arbejdspladser – og i mange tilfælde et tab af den før så tætte forbindelse til lokalsamfundet. Samtidig er offentlige institutioner blevet centraliseret.

Denne udvikling har sat kursen for fraflytning og dårlig økonomi, og begge dele er gået hårdt ud over bysamfundenes selvopfattelse.

Men rundt omkring i landet er en lang række initiativer til at moderere forandringerne sat i værk. Og ofte bliver arkitekturen benyttet som et redskab til at præge udviklingen i en ny retning.

Arkitekt Morten Birk Jørgensen har undersøgt tre konkrete eksempler på, hvordan problemstillingen kan gribes an. Gennem arkitekturkritikker har han belyst potentialer og faldgruber med særligt fokus på lokal identitet, historie og stedsspecifik byggeskik.

Til næste Morgensamling i Bygningskulturens Hus præsenterer han resultaterne og sin ph.d-afhandling ‘Bæredygtig transformation af landdistrikternes bygningsarv’. Og han bliver udfordret af seniorrådgiver Rie Søgaard Jensen, BARK Rådgivning.

Det sker den 13. december kl. 8-9.

Morgensamlingen er den sidste i en række på fem, som sætter fokus på den nyeste viden om yderområdernes fremtid. Den gennemføres i et samarbejde mellem BARK Rådgivning og Bygningskulturens Hus. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Tilmeld dig her.

Bygningskulturens Hus er en del af BARK Rådgivning. Find os i Borgergade 111, 1300 København K. Er der for langt herind, kan du følge med via BARK Rådgivnings Facebook-side – vi livestreamer.