Search icon
Tilbage til oversigt
Foto af Marie Louise Hartvig Widding
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

09.02.2022

Sociolog Marie Louise Hartvig Widding er ny seniorrådgiver i BARK

Marie Louise Hartvig Widding har i de seneste 20 år udviklet et speciale i rådgivning inden for strategisk byplanlægning, fællesejede virksomheder og fællesskaber i bolig såvel som by. I BARK rådgivning skal hun bl.a. stå for udviklingen af Hjørring Kommunens nye planstrategi.

Marie Louise Hartvig Widding er uddannet sociolog med en master i strategisk byudvikling fra Det Kongelige Akademis Arkitektskole. De seneste knap 20 år har hun arbejdet som strategisk planlægger i kommuner og som rådgiver i det private. De seneste syv år har hun drevet sin egen virksomhed ”SeTilSiden” med en kundekreds, der tæller kommuner, ngo’er og fonde.

”Med Marie Louise ombord styrker vi vores bystrategiske og sociologiske ben, og samtidig får vi helt nye kompetencer inden for døren. Marie Louise er bl.a. ekspert i at etablere og drive fællesejede virksomheder, særligt i landdistrikter og provinsbyer. De kompetencer glæder vi os til at kunne sætte i spil over for BARKs kunder, ” fortæller Birgitte Svarre, adm. direktør i BARK rådgivning.

De tre største fokusområder hos Marie Louise Hartvig Widding er strategisk byplanlægning, byliv og fællesskaber og fællesejede virksomheder. Hendes fokus på byliv og fællesskaber ligger især på det praktiske handlende rum, hvor hun skaber rammer og organisering omkring fx bofællesskabet eller en ny bydelsforening. Også arbejdet med de fællesejede virksomheder vedrører rammer og organisering, men her er formålet ikke kun fællesskabet men at skabe en løftestang for udvikling, arbejdspladser og finansielt overskud til nye projekter i lokalsamfund over hele Danmark.

Ved siden af rådgivningen er Marie Louise Hartvig Widding næstformand i Bydelsforeningen Nærheden. Hun er samtidig forperson for andelsselskabet FredensborgFordi a.m.b.a (andelsselskab med begrænset ansvar), der driver boghandlen i Fredensborg med et formål om at generere mere byliv. Fredensborg er i øvrigt Marie Louises fødeby, og her bor hun også i dag med sin familie i den fredede Villa Bournonville (og til alle kulturarvsfolkene i vores netværk: dét hus som i 1854 blev opkøbt og navngivet af den kgl. balletmester August Bournonville).

Marie Louise Hartvig Widding er deltidsansat i BARK rådgivning for at kunne løbe de projekter, der ligger under ’SeTilSiden’, godt og sikkert hen over målstregen.