Search icon
Tilbage til oversigt
Nina Christine Hansen. Arkitekt og rådgiver hos BARK
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

19.08.2022

Nina Christine Hansen er ny arkitekt og rådgiver hos BARK

Efter to års pause fra BARK har Nina afsluttet sin kandidat i Urbanism og Societal Change ved Det Kongelige Akademi og vender nu tilbage som rådgiver. Med sig har hun et skarpt blik for kulturarvens betydning i lokalsamfundet, for inklusion i byudvikling og den betydning omdannelse af eksisterende bygninger kan have for bæredygtighed i byggeriet – både miljømæssigt og socialt.

Hos BARK skal Nina Christine Hansen være med til at løfte vores arbejde med strategisk byudvikling, brugerinddragelse, rumlige analyser, grafik og layout. Hun har tidligere være med til at udvikle projekter som Nakskov 2030 og Udviklingsplanen for Sjælland og Øerne, og det er en fornøjelse at have hende tilbage.

Den faglig profil
For Nina er arbejdet som arkitekt og rådgiver lig med arbejdet for en bæredygtig byudvikling – ikke kun i København men i hele landet. Det handler så vidt muligt om at bruge eksisterende bygninger i stedet for at bygge nyt. Om at se på kulturarven og bygningens betydningen for lokalmiljøet. Og om at arbejde med omsorg og inklusion af mennesker, der ofte bliver overset, i alt fra arkitekturen til det samlede program.

Med afgangsprojektet ”Neighborhood of Care” har Nina aktuelt udviklet et forslag til program for transformationen af Aalborg Sygehus NORD, der er blevet tømt for sin funktion på grund af de nye supersygehuse. Programmet viser bl.a., hvordan sygehusets fysiske rammer kan bruges som en materialebank for udvikling af stedet og hvordan almene boliger, et krisecenter for kvinder, og et medborgerhus med omsorg og psykiske tilbud kan integreres i den nye bydel.

Læs mere på Det kongelige Akademis hjemmeside: https://kglakademi.dk/project/neighborhood-care-0


Kostumedesigner og københavner
Privat bor Nina på Østerbro, hun elsker Nørrebro Station for sit formsprog og de brune værtshuse for sine fortællinger og fællesskaber. Hun er også flittig gæst på byens teatre og en gang om året hjælper hun til med at sy omkring 300 kostumer til sin gamle ungdomsskoles årlige forestilling. Vi glæder os til næste kostumefest – varmt velkommen til Nina!