Search icon
Tilbage til oversigt
Foto Af det gamle rigsarkiv
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

21.08.2018

BARK rådgiver Folketinget

Rigsarkivet flytter fra Slotsholmen. Det giver Folketinget en enestående mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret langt ind i fremtiden. Nu er BARK udvalgt som ét af tre teams, der skal udvikle idéer til, hvordan bygningerne skal bruges i fremtiden.

BARK er ét af de tre teams, som er udvalgt til at udvikle nye visionære idéer for, hvordan Rigsarkivets bygninger bedst kan bringes i spil i fremtiden. Tanken er, at Folketinget skal blive ved med at være et af verdens mest åbne parlamenter og styrkes som både mødested, formidlingssted og arbejdsplads. Vi glæder os til at løse opgaven i tæt samarbejde med Praksis Arkitekter, Kristine Jensens Tegnestue, Borgerlyst og Ungdomsbureauet.

Idékatalog på vej

Arbejdet gennemføres i en åben proces, et parallelopdrag, hvor vi arbejder sammen med Folketinget og de øvrige to teams,. Indsatsen munder senere på året ud i et idékatalog, som grundigt belyser mulighederne for bygningernes fremtid og sikrer det bedst mulige beslutningsgrundlag.

Idékonkurrencen tager udgangspunkt i et samlet koncept, som vi lagde sidste hånd på i november 2017. Konceptet er beskrevet nærmere i rapporten ’Nye rammer for Folketinget – koncept for en eventuel overtagelse af Rigsarkivet’.