Search icon
Tilbage til oversigt
Foto af Tisvildeleje strand. Fra udviklingsplan for turisme i hovedstadsregionen.
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

25.05.2021

I dag får hovedstadsregionen en ny udviklingsplan for turismen

Hovedstadsregionen har masser af turister, men de er koncentreret på få steder. En ny plan fra Wonderful Copenhagen og VisitNordsjælland giver et bud på, hvordan flere dele af hovedstadsregionen kan få gavn af turismen. BARK rådgivning har bidraget til udviklingen af planen.

Kommunerne er i stigende grad begyndt at samarbejde om at styrke hele områder som attraktive turismedestinationer, og i dag er BARK rådgivning med til at lancere den tredje tværkommunale plan for udvikling af turismen i Danmark. I 2018 kom Udviklingsplanen for Vestkysten. I 2020 kom en fælles udviklingsplan for Sjælland og Øerne. I dag lanceres så en udviklingsplan for turismen i Hovedstadsregionen med fokus på kyst- og naturturismen.

BARK rådgivning har bidraget med analyser og interviews til udviklingsplanen og samtidig drevet processen omkring den i tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, VisitNordsjælland og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Alt inden for én time
Analyserne viser blandt andet, at det primært er København og Nordsjælland, der står stærkt som turismemagnet i hovedstadsregionen. Men der er potentiale til mere. De gode offentlige og private transportforbindelser mellem København og den øvrige del af geografien gør, at kyst- og naturturismen kan kombineres med storbyturisme på en måde, der skiller sig ud fra kyst- og naturturisme i resten af Danmark.

”Vi kan se, at der er masser af potentiale for at brede turismen ud både geografisk og sæsonmæssigt. Region Hovedstaden har masser af kvaliteter og en klar fordel – storby, natur og kyst kan nås inden for en times kørsel, og det er unikt. Men det kræver øget samarbejde mellem kommunerne, prioritering med en samlet plan og en stærk fortælling, hvis potentialet skal indfries,” siger Sara Line Bohn, direktør i BARK rådgivning

Næste stop: Det grønne bælte, Amager eller Arken?
Overordnet set er Region Hovedstaden i dag koncentreret om fire stærke, men til dels adskilte produkter – erhvervsturismen, endagsturismen omkring de store attraktioner som f.eks. Louisiana og Kronborg, storbyturismen i Københavnsområdet og kyst- og naturturismen i Nordsjælland.

En anbefaling er at styrke fortællingerne, binde dem sammen og bringe nye områder i spil. Udviklingsplanen peger blandt andet på et uudnyttet potentiale i det grønne bælte omkring Mølleåen og Furesø, i Amagers natur og kyst samt Arkens kunst ved strandparken langs Køgebugt.

Læs mere om anbefalingerne i udviklingsplanen ’PLAN FOR UDVIKLING AF TURISMEN – Mod et tættere samspil mellem storby-, kyst-, kultur- og naturturisme i hovedstadsregionen’ på Wonderful Copenhagens hjemmeside: Plan for udviklingen af turismen


Bag om planen
Udviklingsplanen for Hovedstadsregionen er lavet på initiativ af Wonderful Copenhagen, VisitNordsjælland og Dansk Kyst- og Naturturisme. Formålet er at skabe et koordineret og fælles grundlag for udviklingen af turismen frem mod 2025.

Planen bygger videre på udviklingsplanen for Sjælland og Øerne og supplerer den med et fokus på særligt kyst- og naturturismen i Region Hovestaden.