Search icon
Tilbage til oversigt
FFoto
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

15.10.2021

Ti hurtige til Thomas Bjørnkilde Kveiborg, adm. dir. i Arkitema og ny i BARKS bestyrelse

Thomas Bjørnkilde Kveiborg er adm. direktør i Arkitema og netop trådt ind i BARKs bestyrelse. Han kommer med erfaring fra fondsejede, strategiske og ekspanderende rådgivningsvirksomheder, en forkærlighed for det byggede miljø og et mellemnavn, der trækker tråde tilbage til en apotekeruddannet mormor med en sodavandsfabrik og legendarisk citronvand i Grenå. Mød det nye bestyrelsesmedlem her.

Du er netop trådt ind i BARKs bestyrelse – hvorfor?

Det er en spændende virksomhed, der kombinerer to vigtige områder i mit liv – nemlig den forretningsmodel omkring rådgivning og analyse, som jeg er vandt til fra mit tidligere virke i Rambøll, og så fagfeltet ’det byggede miljø’, som jeg sidder med i Arkitema og personligt er meget interesseret i. Derudover har jeg altid været fokuseret på strategisk udvikling og arbejdet i virksomheder, der ekspanderer. Det driver mig at være med dér, hvor udviklingen sker.

 

Hvad er din største styrke i forhold til det kommende bestyrelsesarbejde?

Jeg har været hele min karriere i rådgivningsbranchen. Jeg startede i Rambøll med fokus på klassisk management consulting og har de sidste 3,5 år været hos Arkitema, der er blevet integreret med COWI. Fælles er, at de begge er fondsejede virksomheder – præcis som BARK rådgivning. Det er en slags rød tråd, som jeg forventer kan bidrage positivt også i BARK.

 

Hvad er BARKs største styrke, set med dine øjne?

Det er en unik mulighed at være en fondsejet virksomhed, når man har en stabil forretning. For når der ikke er partnere og aktionærer i virksomheden betyder det, at man kan følge faglige langsigtede mål og sætte agendaer.

 

Hvad vil du have fokus på i arbejdet for BARK rådgivning?

Det bliver stadig større behov for at arbejde tværfagligt og tværdisciplinært i markedet og her er BARK allerede stærke. Så jeg vil fokusere mere på den grundlæggende forretningsmodel. Hvordan kan vi få virksomheden til at vokse og give endnu større overskud, så der kommer frihed til at forfølge faglige langsigtede mål og udnytte de muligheder, der ligger i at være en fondsejet virksomhed?

 

Hvad forventer du at få med fra BARK?

Jeg forventer at få forstærket min indsigt i byudviklingsområdet og nogen af de faser, vi i et arkitektfirma ikke umiddelbart beskæftiger os med. Fx skridtet før design og projektering. I BARK ved man, hvordan man udvikler stedet og får lagt den holdbare strategi – fx for turismeudviklingen i et større område. Så jeg får forhåbentlig et bredere perspektiv.

 

Hvad kan BARK være sikker på at få med dig i bestyrelsen?

Den meget dybe og brede erfaring med at udvikle en kommerciel virksomhed. Og én, der har arbejdet internationalt og kan afsøge mulighederne udenfor Danmark.

 

Du kommer selv fra en tegnestue, der er fusioneret med COWI – hvordan ser du fremtiden for små og mellemstore rådgivningsvirksomheder som BARK?

Rådgivningsbranchen er jo sammensat af de store danskbaserede managementfirmaer og så en stor underskov at specialiserede nichevirksomheder. Sådan tror jeg, at det bliver ved med at være. Når vi ser på arkitekter og ingeniørvirksomheder, giver det mening, at de ind imellem går sammen, men jeg mener ikke, at der er det samme på spil for en strategisk rådgiver som BARK. Enten bliver man stor og bred, eller også holder man fast og går i dybden. Det sidste kan bestemt være en styrke.

 

Hvilket projekt i BARK, har særligt fanget din interesse?

Naturpark Nordhavn og debatten om, hvordan man videreudvikler København og laver en bedre hovedstad, med biodiversitet og grønne områder. Og så nogle af transformationsprojekterne, I har været inddraget i. Maltfabrikken eksempelvis. De har potentiale og er vildt interessante.

 

Ja, vi elsker jo kulturarv og byggerier her i BARK – hvad er dine to yndlingsbyggerier i Danmark? 

Til dagligt sidder jeg i Carlsberg Byen og er nabo til Hotel Ottilia, som Arkitema har transformeret og det er blevet ret vellykket, synes jeg.  Derudover Arne Jacobsens rådhus i Aarhus og så mesterværket i dansk arkitektur: Aarhus Universitet af Kay Fisker. Det blev til tre.

 

I BARK arbejder vi også med  udvikling af steder i Danmark. Du er født i Grenå – vil du slutte af med at dele dit bedste tip til dét sted?

Min mormor og morfar havde en sodavandsfabrik i Grenå – opkaldt efter vores mellemnavn Bjørnkilde. Min mormor var apotekeruddannet og hende, der blandede Bjørnkildes særlige citronvand. I dag er fabrikken lukket, så den kan man desværre ikke besøge længere. Men et godt tip er i stedet at svinge forbi Ebeltoft Gårdbryggeri. Det er ejet af min granfætter og deres citronvand er inspireret af min mormors og Bjørnkildes version.

 

FAKTA

 

  • Navn             Thomas Bjønkilde Kveiborg
  • Alder            52
  • Stilling         Adm. direktør i Arkitema
  • Uddannet   Cand scient pol fra Aarhus Universitet i 1997
  • Født              I Grenå
  • Bopæl           Gentofte
  • Civilstatus  Gift og har to børn på syv og elleve.
  • Hobby          Tennis, golf og cykler
  • Ferieplan    Sommerhus i Nordjylland i efterårsferien