Search icon
Tilbage til oversigt
Lancering af Udviklingsplan for Sjælland
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

31.08.2020

Ny udviklingsplan skal styrke Sjælland som destination

En ny udviklingsplan for Sjælland og øerne skal forløse turismepotentialet og øge omsætningen frem til 2025 med to mia. kr. - til gavn for både borgere og besøgende. BARK har lavet planen for 17 sjællandske kommuner, turismeorganisationerne på Sjælland og øerne, Dansk Kyst- og Naturturisme og foreningen Realdania.

Turismen er et centralt erhverv for Danmark, der skaber vækst, arbejdspladser og byudvikling. Men selv om Sjælland og øerne rummer landets største koncentration af sommerhuse og har en attraktiv placering tæt på København, står regionen kun for 10 procent af omsætningen inden for kyst- og naturturismen i Danmark. Nu skal en ny, fælles udviklingsplan for Sjælland og øerne forløse det uindfriede potentiale og øge turismeomsætningen til samlet set 15 mia. kr. i 2025. Det er en stigning på i alt 2 mia. kr. sammenlignet med i dag.

BARK har lavet planen for turismeorganisationerne på Sjælland og øerne, KKR Sjælland, som er et samarbejde mellem kommunalbestyrelserne i de 17 kommuner i Region Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania.

Visionen er, at turismen i endnu højere grad bliver en løftestang for byudvikling med fokus på den naturvenlige turisme, højere kvalitet og øget omsætning.

“Vi skal have endnu flere turister ud til Sejerøbugten, Møns Klint og Tuse Næs. Det er smukke steder med masser af potentiale.”
Erhvervsminister Simon Kollerup

“Det har været en fælles ambition for kommunerne at arbejde tættere sammen for at udnytte det potentiale, der er for vækst og arbejdspladser i turismen. Vi har en unik beliggenhed tæt på København og midt imellem store internationale markeder. Denne sommer har vist, at der er en stor interesse for ferie tæt på med afsæt i kyst, natur, kultur og lokale fødevarer, og den interesse skal vi bevare og udbygge”, siger formand for KKR Sjælland og borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup.

Udviklingsplanen blev tidligere på dagen overrakt til erhvervsminister Simon Kollerup ved et officielt pressemøde på Holmegaard Værk.

“Turismen er meget vigtig for Danmark og er med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele landet – også på Sjælland og øerne. Vi skal have endnu flere turister ud til Sejerøbugten, Møns Klint og Tuse Næs. Det er smukke steder med masser af potentiale. Derfor er jeg glad for, at et ekspertteam nu skal arbejde konkret for at styrke turismen øst for Storebælt, så vi får mere liv og aktivitet i de sjællandske byer”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Udviklingsplan for Sjælland indeholder en fokuseret prioritering af 21 konkrete tiltag fordelt på fem indsatsområder: Udvikling af lystbådehavne, outdoor-turisme, kultur og et styrket samarbejde mellem transport og turisme.

Udviklingen skal koncentreres i stærke turismemæssige kraftcentre, og sammenhængen mellem hovedstaden og det øvrige Sjælland og øerne skal styrkes.

Læs mere om projektet