Tilbage til projektoversigt

Udviklingsplan Sjælland

Turismen på Sjælland og øerne kan og skal mere end i dag. For de 17 sjællandske kommuner i Region Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme, destinationsselskaberne på Sjælland og Realdania har vi lavet en fælles udviklingsplan for turismen på Sjælland og øerne.

Sjælland skal være en markant destination

Turismen på Sjælland og øerne kan og skal mere end i dag. Med nærheden til de store markeder i København og Nordtyskland har turismen et geografisk stærkt udgangspunkt, men potentialet er uforløst. Det kræver et fælles løft, hvis regionen skal nå de nationale turismemål og blive en markant destination med international appel.

Derfor gik de 17 sjællandske kommuner i Region Sjælland sammen med Dansk Kyst- og Naturturisme, destinationsselskaberne på Sjælland og Realdania om en fælles udviklingsplan for turismen på Sjælland og øerne.

 

Et løft til sjællandske turisme

Udviklingsplanen sætter retning for, hvordan turismen kan få et varigt og markant løft som væksterhverv på tværs af de sjællandske kommuner. Og skabe grobund for vækst, beskæftigelse og en bæredygtig lokal udvikling.

Prioriterede kraftcentre styrkes og specialiseres, så der skabes oplevelsesmæssige fyrtårne. Og ikke mindst udpeger udviklingsplanen, hvor turismen skal fokuseres og prioriteres.

Sammen med Lars Bernhard Jørgensen har vi faciliteret samarbejdet og skabet den strategiske udviklingsplan. Planen er offentliggjort i august 2020.

Fotos: Tage Klee, Sydkyst Danmark samt VistVestsjælland

Fakta
Sted Region Sjælland

Ydelse Strategier og planer

Kunde KKR Sjælland / Dansk Kyst- og Naturturisme

Projektperiode 2019-2020

Kontakt Sara Line Bohn
Adm. direktør
sara@b-a-r-k.dk
(+45) 2046 9284

Læs mere om
Strategier og planer