Search icon
Tilbage til oversigt
Foto af Gladsaxe MultiFitness
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

08.06.2021

Er skridt tættere på vigtig viden om universelt design

En lang række af de største aktører inden for sport, fritid og det byggede miljø gik i 2017 sammen i et partnerskab om kampagnen Fitness for alle. I weekenden åbnede det andet af kampagnens tre eksempelprojekter, og det skal vise, hvad strategisk samarbejde og universelt design kan føre til i praksis.

BARK rådgivning er sekretariat for partnerskabet bag kampagnen ’Fitness for alle’. Kampagnen skal skabe ny viden om, hvordan fitness kan gøres tilgængeligt for mennesker med bevægelseshandicap. Det gør den gennem tre forsøgsprojekter i Gårslev, Gladsaxe og Rønne samt gennem, forskning, læring, inspiration og formidling skal kampagnen.

Som sekretariat for kampagnen står BARK for den daglige udvikling og drift, hvilket indebærer alt fra at sikre den strategiske retning på de tre forsøgsprojekter og erfaringsopsamlingen til facilitering af samarbejdet i partnerskabsgruppen. Og i dag – fire år efter kampagnen gik i luften – kan vi fejre, at to ud af tre eksempelprojekter er indviet og i gang. Sidste år åbnede Gårslevhallen og i weekenden klippede H.K.H. Kronprinsesse Benedikte snoren til Gladsaxe Multifitness. Dermed kan BARK begynde at følge, hvordan de nye faciliteter i Gladsaxe fungerer i praksis.

”Forsøgsprojekterne er vores hjørnesten, når vi om lidt skal til at lave erfaringsopsamling og formidle, hvordan man kan skabe attraktive faciliteter og fællesskaber for alle. Det er her, vi kan se, hvad universelt design betyder i praksis, og det er her vi kan høste erfaringer med do and donts i arbejdet med at udvikle nye inkluderende træningsfaciliteter. Projektet i Gladsaxe viser eksempelvis, at man med forholdsvis enkle greb kan gøre træningen mere tilgængelig for flere,” fortæller Sara Line Bohn, direktør i BARK rådgivning.

I Gladsaxe har forsøgsprojektet omhandlet en transformation at et gammelt maskinhus, der med enkle greb og universelt design er blevet til et lille træningscenter med plads til, at mennesker med bevægelseshandicap kan dyrke fitness på lige fod med alle andre. Læs mere i partnerskabets nyhed om projektet på Realdanias hjemmeside:

Maskinhus forvandlet til Gladsaxe MultiFitness med plads til alle

Partnerskabet bag kampagnen udgøres af Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Bevica Fonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet – Fitness.

Det tredje og sidste forsøgsprojekt ligger i Rønne og bliver indviet i sensommeren 2021.