Search icon
Tilbage til oversigt
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

10.01.2019

Ny podcast til byggeriet skal samle branchen om de store spørgsmål

Lyt med fra den 24. januar, når den tværfaglige podcast Bygtropolis lander i din foretrukne podcastapp. Første serie på 6 afsnit sætter fokus på forskellige aspekter af bæredygtigt byggeri og lanceres den 24. januar med et live-arrangement i København.

Vi er ikke gode nok til at lære af og tale med hinanden i den byggede verden. Inden for feltet produceres hvert år et væld af rapporter og afhandlinger af højeste kvalitet, men i mange tilfælde bliver resultatet af arbejdet formidlet til en snæver kreds – eller ender i værste fald i en skrivebordsskuffe.

I branchen kredser vi også om en række store spørgsmål, som vi tilsyneladende ikke får gjort noget ved. Hvordan varetager vi vores fælles ressourcer? Hvordan bygger vi bæredygtigt, sundt og inkluderende? Hvordan understøtter vi fællesskaber og fritidsliv lokalt? Og hvordan sikrer vi de rette kompetencer og mangfoldighed i sammensætningen af medarbejdere på byggepladsen?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som udforskes i podcasten Bygtropolis, som går i luften af den 24. januar.

Podcasten er udviklet med og til fagfolk på tværs af byggeriet. Målet er at stille skarpt på nogle af de store problemstillinger, der berører branchen over én kam og at få noget af den viden, der løbende produceres på tværs af organisationer, forskningsinstitutioner og virksomheder ud af publikationerne og ind i øregangene.

Det er BARK Rådgivning, der sætter podcasten i søen, som er produceret i samarbejde med journalist Morten Olsen og MUNCK Studios.

”Mennesker med indsigt er godt selskab – også på lyd! I en branche, der er præget af store visioner og mange forskellige holdninger, er det en fornøjelse at præsentere en faglig podcast, som har til formål at bringe de forskellige fagligheder sammen. Vi håber, at Bygtropolis vil bidrage til at nuancere de faglige diskussioner og styrke samarbejde og forståelse på tværs af hele det byggede miljø,” siger Sara Line Bohn, der er adm. direktør i BARK Rådgivning.

Fælles udfordringer – fælles løsninger

Projektet er blevet til med støtte fra Lokale og Anlægsfonden og Grundejernes Investeringsfond, der begge har bidraget med faglig viden og sparring til projektet.

”Bygtropolis er et bud på formidling af byggefaglig viden i et spændende og tilgængeligt format. Vi håber, at podcastserien kan være med til at sætte nogle af de temaer, vi har fokus på, til debat som eksempelvis bæredygtigt og inkluderende byggeri. For der er brug for at få den faglige viden ud at leve blandt fagfolk med interesse i at bygge gode rammer til fællesskab og fritidsliv i samspil med anden relevant formidling, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

”Med podcastserien stilles skarpt på nogle af de store spørgsmål og udfordringer, vi skal finde fælles løsninger på. Ved at bringe viden og fagligheder i spil på tværs af branchen kan Bygtropolis være med til at styrke kompetencerne og forståelsen for hinandens udgangspunkt hele vejen rundt. Og ikke mindst håber vi, at projektet vil motivere andre til at sætte den faglige formidling på lyd,” siger Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond.

Bygtropolis kan streames fra den 24. januar 2019. Find den via podcastapp’en på enhver smartphone. Lanceringen af podcasten fejres samme dag til arrangementet Bygtropolis Live i København.