Search icon
Tilbage til oversigt
Foto Birgitte Svarre
Nyheder

Seneste nyt om bl.a. projekter, kampagner, begivenheder og jobmuligheder i BARK.

11.01.2022

Birgitte Svarre ny direktør i BARK rådgivning

Fra den 1. februar stiller Birgitte Svarre sig i front for BARK Rådgivning. Hun kommer med en tung bystrategisk profil fra den internationalt anerkendte tegnestue Gehl Architects, en humanistisk tilgang til udvikling af det byggede miljø og med et skarpt blik på forretningsudvikling af en tværfaglig rådgivningsvirksomhed.

Bestyrelsen i BARK har ansat Birgitte Svarre som ny adm. direktør og frontfigur i BARK rådgivning. Birgitte Svarre er cand.mag. i moderne kultur og ph.d. fra Center for Byrumsforskning ved Kunstakademiets Arkitektskole og har været ansat ved Gehl Architects siden 2008. Her har hun de seneste tre år ledet Gehls Cities team, der er bannerfører for at skabe byer for mennesker – ikke bare i Danmark, men over hele verden.

”Birgitte er en kæmpe gevinst for BARK. Hun kommer med en dyb faglighed, et stærkt netværk og et udpræget kommercielt fokus, der kan styrke BARK som virksomhed. Hun har samtidig et stærkt fagligt værdimæssigt fællesskab med virksomheden. Hun arbejder tværfagligt og i krydsfeltet mellem analyse, strategi og det byggede miljø. Og så kommer hun med en rolig, tillidsvækkende og behagelig personlighed, som vil vække genklang hos BARKs kunder og samarbejdspartnere”, fortæller Lars Axelsen, bestyrelsesformand i BARK Rådgivning.

Som leder at Gehls Cities team haft Birgitte Svarre haft ansvar for både forretningsudvikling, ledelse af medarbejdere og en stor projektportefølje med offentlige, private og fonde som kunder. Hun har samtidig været med til at videreudvikle og kommunikere Gehls værdisæt – bl.a. som redaktør og medforfatter af Gehls bogudgivelser.

Birgitte Svarre er i dag også medlem af advisory boardet for EU projektet Horizon 2020, MORE, der handler om mobilitet og bæredygtighed. Hun er bredt funderet og orienteret i branchen og kan udvikle og drive både BARKs forretning og faglighed.

Jeg har fulgt BARK i en årrække og var ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle gå efter muligheden for at stille mig i front. Jeg kender BARK som en værdsat samarbejdspartner og velrenommeret rådgivningsvirksomhed med en høj grad af faglighed, kvalitet og troværdighed. Jeg ser store potentialer og muligheder for at fortsætte udviklingen af virksomheden som et flagskib indenfor strategisk udvikling af det byggede miljø,” fortæller Birgitte Svarre.

Birgitte Svarre ser BARKs faglige kvalitet som den helt store styrke og fundament for virksomheden – også i fremtiden.

”For mig at se er BARK, lige som Gehl, en del af en humanistisk tilgang til byplanlægning med respekt for stedet og de mennesker, der bor og færdes der i hverdagen – en tilgang der har høstet stor international anerkendelse, og som BARK i øvrigt også tager med ind i arbejdet med i udviklingen af blandt andet Danmarks kulturarv og kulturinstitutioner. Den tilgang vil jeg være med til at dyrke og styrke,” konstaterer Birgitte.

Birgitte Svarre tiltræder som adm. direktør den 1. februar 2022.