Search icon
Tilbage til projektoversigt

Udviklingskoncept for Thorsbro Vandværk

Hvad skal Thorsbro Vandværk være i fremtiden? Vi hjælper Ishøj Kommune med at undersøge, hvad det kulturhistoriske anlæg kan blive til, når HOFOR flytter driften til en ny tidssvarende bygning i 2023.

Thorsbro Vandværk leverer dagligt rent drikkevand til københavnerne. Det ligger bl.a. i tre fredede bygninger og i naturskønne omgivelser i Ishøj Kommune. I løbet af 2023 flytter vandværket dog til en ny og tidssvarende bygning et andet sted på grunden. Det efterlader det kulturhistoriske anlæg tømt for den funktion, det blev bygget til i 1906-09.

Ishøj Kommune har inviteret BARK Rådgivning til at undersøge værkets udviklingspotentiale og kortlægge de muligheder, der er for at bruge bl.a. de tre fredede bygninger fremadrettet.

Vi hjælper konkret med:

  • Potentialevurdering af vandværkets fremtidige brug
  • Udvikling af koncept for vandværkets fremtidige brug
  • Overordnet fremtidig organisering og forretningsmodel
  • Anbefalinger til den videre proces
  • En opsamlende rapport

Vi trækker på vores erfaring med udvikling af kulturbyggeri og vores bystrategiske viden, og arbejder tværfagligt ind i projektet med afsæt i stedet, brugerne og markedet omkring.

Foto: 

Foto er af vandværkets hovedbygning – det fredede Maskinhus. Vandværket er tegnet af Andreas Fussing, som en tid var ansat på Martin Nyrups tegnestue og som bl.a. tegnede Københavns Rådhus.

Fakta
Sted Ishøj

Ydelse Kulturbyggerier
Analyser og evalueringer
Bystrategi og landdistrikter

Kunde Ishøj Kommune

Projektperiode 2023

Kontakt Mette Levring
Landskabsarkitekt og rådgiver
mette@b-a-r-k.dk
+45 3057 6009

Læs mere om
Kulturbyggerier
Læs mere om
Analyser og evalueringer
Læs mere om
Bystrategi og landdistrikter