Search icon
Tilbage til projektoversigt

Projektudvikling af Ilulissat Isfjordscenter

BARK har rådgivet projektet med at udvikle et besøgssted og formidlingscenter i Ilulissat - fra første idé til realisering. Projektet blev bl.a. afsæt for finansiering af det ny isfjordscenter samt en international arkitektkonkurrence.

I 2004 blev Isfjorden udpeget som UNESCO verdensarv, og dermed fulgte også en forpligtelse til at formidle dette ganske særlige sted til de besøgende. Idéen om et besøgssted og formidlingscenter ved Ilulissat Isfjord havde levet i mange år, men der var brug for at sikre projektets økonomiske bæredygtighed.

BARK har bidraget til at udvikle projektet fra ide til realisering. Vi har lavet en grundig analyse af koncept, forretningsmodel, anlægsbehov, driftsøkonomi mm., og sammen med JAC Studios har vi udviklet formidlingskoncept for centret. Projektudviklingen var springbræt for finansiering af projektet og en international arkitektkonkurrence.

Projektudviklingen fungerede også som springbræt for finansiering af projektet og en international arkitektkonkurrence, som blev vundet af Dorte Mandrup Arkitekter. Det ny isfjordscenter er pt. under realisering.

Visualisering: Realdania og Dorte Mandrup Arkitekter

Fakta
Sted Ilulissat, Grønland


Kunde Qaasuitsup Kommunia, Grønlands Selvstyre og Realdania

Projektperiode 2012-2016