
Grønne fællesskaber som Udviklingsstrategi
Flere steder går landsbyerne foran og viser, hvordan grønne fællesskaber for alvor kan skabe positiv forandring. Ikke bare kan udviklingen af en bæredygtig landsby være med til at opnå mål for øget bæredygtighed, men ofte er den fælles indsats omkring den grønne omstilling også med til at styrke den sociale sammenhængskraft i landsbyen, skabe nye funktioner og afledte projekter og initiativer.
Vi ved også, at grønne omstillingsprojekter lykkes, når der etableres tætte forbindelser mellem kommune og lokalsamfund. Et nært og tillidsfuldt samarbejde kan sætte gang i en positiv spiral, men der er også mange eksempler på, at mødet mellem landsbyernes ønsker og de kommunale systemer kan være svære, og at begge parter mangler viden.
Så hvordan kan kommunerne arbejde mere målrettet med at styrke landsbyerne i deres forsøg på omstilling? Hvilke forskellige former kan omstillingen tage? Og hvilke resultater kan grønne fællesskaber i landsbyerne føre til? Det har BARK undersøgt med støtte fra Landdistriktspuljen.
Resultatet kan læse i publikationen Grønne Fællesskaber som udviklingsstrategi. Du kan hente den som pdf her eller få den tilsendt ved at kontakte Susanne Rud (kontaktinfo til højre):
Grønne Fællesskaber som udviklingsstrategi
Publikationen samler samler erfaringer og viden fra en række eksempler, hvor det er lykkedes at udvikle grønne landsbyfællesskaber, der har skabt øget bosætning og nye funktioner i landsbyen. Håbet er, at den kan inspirere kommunerne til at arbejde mere målrettet og strategisk med grønnefællesskaber som udviklingsstrategi.
Projektet er støttet af Landdistriktspuljen under Erhvervs- og Vækstministeriet
Foto: Anne Prytz Schaldemose
Ydelse Viden og analyser
Projektperiode 2020-2021
Kontakt Susanne Abildgaard Rud
Antropolog og seniorrådgiver
susanne@b-a-r-k.dk
+45 2091 7112
Viden og analyser