Search icon
Tilbage til projektoversigt

Evaluering af ildsjæleprojekter

BARK har hjulpet den filantropiske forening Realdania med at udarbejde, teste og gennemføre et kvalitativt evalueringsdesign. Målet med evalueringen var at gøre Realdania klogere på effekten af de fysiske projekter, som ildsjæle har drevet og foreningen har støttet gennem de seneste 20 år.

Den filantropiske forening Realdania har i mere end 20 år støttet projekter, der skaber livskvalitet i det byggede miljø. Men hvad sker der med projekterne, når støtten er udbetalt og snoren er klippet? Hvordan er støtten til de fysiske omdannelser med til at skabe livskvalitet og lokal udvikling? Hvordan evaluerer man overhovedet arkitektur? Og hvad er særligt ved projekter drevet af ildsjæle?

BARK Rådgivning har i 2021 hjulpet Realdania med at udarbejde og teste et kvalitativt evalueringsdesign. Evalueringen havde særligt fokus på projekter i det fysiske miljø drevet af ildsjæle.

I arbejdet har vi trukket på vores tværfaglige viden indenfor antropologi og arkitektur. Vi har samtidig brugt det dybe kendskab til ildsjælenes motivationer, udfordringer, effektfulde greb og virkemidler, som vi har oparbejdet fra vores daglige virke som kampagneleder og kampagnesekretariat for ildsjæle-indsatsen Underværker.

En del af vores leverancer til Realdania var:

  • Udvikling af evalueringsdesign
  • Test og kvalificering af design
  • Dataindsamling, datakvalificering og dataanalyse
  • Udarbejdelse af evaluering og ny viden om de økonomiske, kulturelle, miljømæssige og sociale effekter af ildsjæleprojekterne

Evalueringen er en del af Realdanias arbejde med at måle effekten af deres filantropiske virke, så de hele tiden kan blive dygtigere til deres filantropiske arbejde.

Fakta

Ydelse Analyser og evalueringer
Proces og partnerskaber

Kunde Realdania

Projektperiode 2021

Kontakt Susanne Abildgaard Rud
Antropolog og seniorrådgiver
susanne@b-a-r-k.dk
+45 2091 7112

Læs mere om
Analyser og evalueringer
Læs mere om
Proces og partnerskaber