Search icon
Tilbage til projektoversigt

Borger- og aktørinddragelse Naturpark Amager

Naturparken på Amager Fælled og Kalvebod Fælled skal have nye hovedindgange og samlingssteder. Vi har samlet indsigter fra den lokale borger- og aktørinddragelse og kvalificeret de fortællinger, som nu skal formidles.

I fremtiden skal endnu flere finde frem til Naturpark Amager, som er et af de vigtigste naturområder i hovedstadsregionen og mere end tre gange så stort som Dyrehaven ved Jægersborg.

Nu skal nye faciliteter formidle stedets natur og inspirere til øget friluftsliv. Helt konkret skal tre nye hovedindgange og fire støttepunkter med bådebroer og overdækkede arealer fungere som samlingssteder for naturoplevelser og vandaktiviteter som bl.a. kajak, fiskeri og badning.

BARK Rådgivning var en del af vinderteamet, der skulle udvikle arkitektoniske nedslag på syv udvalgte støttepunkter i parken – sammen med Møller&Grønborg (idag LYTT Architecture), ADEPT og SNC-Lavalin Atkins. Vi bidrog til og samlede den lokale borger- og aktørinddragelse, der har været med til at kvalificere funktioner og udformning af de fysiske projekter.

Vi har desuden været med til at udvikle de fortællinger, som skal formidles på de syv nedslagspunkter, og tilpasset dem til målgrupperne – dette som et oplæg til, at JAC Studios kunne designe og formgive de endelige formidlingsløsninger.

Foto: Møller&Grønborg

Fakta
Sted København

Ydelse Involvering

Kunde Naturstyrelsen, Dragør Kommune, Tårnby Kommune, Københavns Kommune og By & Havn

Projektperiode 2019-2020

Kontakt Anne-Mette Hjøllund
Arkitekt og seniorrådgiver
anne-mette@b-a-r-k.dk
+45 2093 5053

Læs mere om
Involvering