Search icon
Tilbage til projektoversigt

Foranalyse af Spejdercenter Holmen

Det Danske Spejderkorps drømmer om at gøre Spejdercenter Holmen til et naturligt samlingspunkt for grønne og sociale aktiviteter. Det stiller krav til arealerne både ude og inde. Vi har hjulpet med en foranalyse, der fastlægger en klar strategisk retning for udviklingen af stedet.

Spejdercenter Holmen ligger i historiske rammer på Holmen og med grønne arealer ud til Københavns kanaler. I  2022 blev stedet fuldt overdraget fra de grønne pigespejdere til Det Danske Spejderkorps, der nu arbejder på at udvikle stedets uforløste potentiale. Drømmen er at skabe et samlingspunkt for grønne og sociale aktiviteter fra både korpset, beslægtede frivilliginitativer og socialøkonomiske virksomheder.

BARK Rådgivning har hjulpet med at konkretisere drømmen gennem en foranalyse af kundens såvel som målgruppens behov og stedets potentialer.

I foranalysen har vi bl.a. arbejdet med, hvordan Det Danske Spejderkorps – både fysisk og mentalt – kan koble arbejdet med et attraktivt udeliv til den funktionelle historiske bygningsmasse. Og vi har set på mulighederne for skabe både et socialt bæredygtigt korpskontor, der giver plads til organisationer som arbejder med børn, unge og fritidsliv, og et grønt arbejdsfællesskab, som åbner sig mod omverdenen og bringer natur- og fritidslivet med ind i bygningerne og fællesskabet.

Foranalysen af Spejdercenter Holmen sætter en strategisk retning for den videre udvikling af stedet og indeholder bl.a.:

  • Målgruppebeskrivelse
  • Konceptudvikling med beskrivelse af indhold og aktiviteter
  • Kortlægning af funktionsbehov
  • Notat med anbefalinger til organisering og drift
Foto: DDS: De ældste bygninger på Spejdercenter Holmen stammer fra 1847 og stedet har tidligere huset Spejdermuseet.
Følg BARK Rådgivning på LinkedIn og Instagram for seneste nyt om vores rådgivning, viden og projeter.
Fakta
Sted Holmen

Ydelse Kulturbyggerier
Analyser og evalueringer

Kunde Det Danske Spejderkorps

Projektperiode 2023

Kontakt Mette Levring
Landskabsarkitekt og rådgiver
mette@b-a-r-k.dk
+45 3057 6009

Læs mere om
Kulturbyggerier
Læs mere om
Analyser og evalueringer