Search icon
Tilbage til projektoversigt
Konceptudvikling-manuskript-projektledelse

En filmguide til bæredygtige renoveringer

Vi har sammen med Logik og Co udviklet ni små film med konkrete tips til, hvordan håndværkere og andre kan renovere og bygge bæredygtigt. BARK Rådgivning kan hjælpe med faglig formidling, der rammer din målgruppe.

I de næste 40 år vil der blive bygget lige så meget i verden, som der er blevet bygget i hele menneskets historie frem til i dag. Byggeriet er en stor ressourceforbruger og en enorm kilde til affald og udledning af CO2. Derfor er der stort behov for at se på, hvordan vi kan bygge mere bæredygtigt.

Gennem en række korte film viser vi, hvordan du kan bygge og renovere bæredygtigt med afsæt i traditionel byggeteknik. Filmene introducerer dig blandt andet til renovering af vinduer, tag, isolering og brug af naturmaling. De kaster samtidig et blik på, hvad der sker inden for udviklingen af fremtidens bæredygtige byggeri. Formålet er at inspirere håndværkere, rådgivere, bygherrer og alle andre, der giver sig i kast med renoveringer.

Med en række enkle og handlingsorienterede film til praktikerne, fx håndværkere, konstruktører, arkitekter og arkitektstuderende, sætter vi snakken på hold og viser en række konkrete genveje til mere bæredygtigt byggeri.

Målet er, at skabe nem adgang til konkret og faglig velunderbygget viden og begejstre og inspirere især håndværkere og arkitekter til at justere metoder og materialevalg i en mere bæredygtig retning – og at sætte fokus på, at alle led i byggeriet har mulighed for at gøre en forskel i det samlede bæredygtighedsregnskab.

BARK rådgivning har stået for faglig formidling, konceptudvikling, manuskript og projektledelse. Filmene er lavet i tæt samarbejde med LOGIK & CO og med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.

Filmene bliver lanceret løbende frem mod sommerferien 2021 på  youtube-kanalen ‘Byggeteknisk viden’, der drives af Grundejernes Investeringsfond.

Se filmene her: Byggeteknisk viden

Temaer for de ni film

  1. Bæredygtig vinduesrenovering
  2. Bæredygtig isolering med træfiber
  3. Bæredygtigt tag
  4. Bæredygtig indvendig efterisolering og pudsning af væg
  5. Bæredygtig maling uden kunstig kemi
  6. Bæredygtig renovering af lejlighed
  7. Bæredygtig byggeplads
  8. Affaldssortering
  9. Bevar og forny
Fakta

Ydelse Analyser og evalueringer
Faglig formidling, events og netværk

Kunde Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond

Projektperiode 2021

Kontakt Frida Gammelgaard
Antropolog og rådgiver
frida@b-a-r-k.dk
+45 2964 8496

Læs mere om
Analyser og evalueringer
Læs mere om
Faglig formidling, events og netværk