Search icon
Tilbage til projektoversigt

Evaluering af herregårdsprojekter

I 2022 har vi hjulpet Realdania med at udvikle og teste et evalueringsdesign målrettet herregårde og landbrugsejendomme. Vi har samtidig gennemført registrering og interviews med projektejere.

I BARK designer og udfører vi kvalitative studier, evalueringsprocesser og opsamlende rapporter. I 2022 har vi bl.a. bistået den filantropiske forening Realdania med at bearbejde og teste et evalueringsdesign målrettet herregårde og landbrugsejendomme. Vi har samtidig stået for at gennemføre registreringer og interviews med projektejerne.

Evalueringen er en del af Realdanias arbejde med at vurdere effekten af deres store filantropiske indsatser. I dette tilfælde havde foreningen fokus på finde effekten af deres filantropiske støtte til danske herregårde gennem perioden 2005-2017 (Fremtidens Herregård og Herregårdshaver). I denne periode arbejdede Realdania for at bevare den unikke kulturværdi på herregårdene og samtidig få dem reaktiveret som dynamo for lokalt liv og udvikling.

Konkrete ydelser

  • Rådgivning, bearbejdning og test af evalueringsdesign
  • Evaluering via genbesøg af de realiserede projekter
  • Analyse og udarbejdelse af rapport

I projektet har vi trukket på vores antropologiske metoder og værktøjer, samt på vores erfaring med behandling af såvel kvalitativ som kvantitativ data. Vi har samtidig inddraget vores viden om herregårde, kampagnegreb og designs – en viden, der bl.a. stammer fra perioden 2008-2019, hvor vi var fagligt sekretariat for Realdanias indsats ‘Fremtidens Herregård’.

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Analyser og evalueringer

Kunde Realdania

Projektperiode 2022

Kontakt Susanne Abildgaard Rud
Antropolog og seniorrådgiver
susanne@b-a-r-k.dk
+45 2091 7112

Læs mere om
Analyser og evalueringer