Search icon
Tilbage til projektoversigt

Visions- og udviklingsplan for Odsherred

Med en visions- og udviklingsplan fik Odsherred Kommune øje på nye potentialer og modet til at prioritere. Planen blev et pejlemærke i kommunens langsigtede udvikling og gav inspiration til revisionen af kommunens planstrategi.

Odsherred Kommune rummer store natur- og kulturhistoriske kvaliteter, men står også midt i en større omstilling. Kommunal service, faciliteter og funktioner samt indretningen af kommunens byer og landområder skal gentænkes, så de matcher udfordringerne med færre borgere, en lavere erhvervs- og beskæftigelsesfrekvens og et lavere uddannelsesniveau end landsgennemsnittet.

At fastholde og udvikle Odsherred som et attraktivt sted at bo, besøge og drive virksomhed var derfor målet for den visions- og udviklingsplan, som BARK hjalp kommunen med at udvikle.

Planen bygger på grundige analyser af kommunens eksisterende situation, muligheder og udfordringer – både demografisk, økonomisk, socialt og fysisk. Undervejs i processen har både politikere, borgere, fritidsborgere og erhvervsliv siddet med om bordet.

Med ‘Odsherred – Visions- og udviklingsplan 2025’ fik Odsherred Kommune øje på nye potentialer – og modet til at prioritere. Visionsplanen gav inspiration til revisionen af kommunens planstrategi og er pejlemærke for kommunens langsigtede planlægning og udvikling frem mod 2025.

Læs mere og hent planen her

Foto: Realdania/Leif Tuxen

Fakta
Sted Odsherred


Kunde VisitOdsherred, Odsherred Kommune og Realdania

Projektperiode 2013-2014

Kontakt Kira Maria Svankjær
Arkitekt og seniorrådgiver
kira@b-a-r-k.dk
+45 2231 5973