Search icon
Tilbage til projektoversigt

Undersøgelse – Værdien af bygningsarv

Med 'Vores fælles skatkammer' er bygningsarvens værdi for første gang opgjort i kroner og øre. For bygningsarven er mere end blot gode oplevelser - den er også penge værd.

Bygningsarven har økonomisk værdi

Danmarks bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer er mere end gode oplevelser og øget livsværdi – de er også penge værd. Med undersøgelsen ’Værdien af bygningsarv’ er bygningsarvens værdi for første gang opgjort i kroner og øre i Danmark.

Undersøgelsen viser, at hvis et hus er bevaringsværdigt eller ligger i et område med bevaringsværdige boliger og bygninger, så stiger salgsprisen markant. Den slår fast, at tiltag som bevarende lokalplaner kan bidrage til stigende boligpriser i et område. Og den viser, at bygningsarven har en væsentlig betydning for økonomien i en by som Ribe med mange fredede og bevaringsværdige bygninger. Med andre ord: Bevaringsværdige boliger udgør et økonomisk potentiale i form af højere boligpriser, turisme og brandværdi, som kommer både ejere, erhvervsliv og kommuner til gode.

Faglig kvalitetssikring og projektledelse

BARK har tilrettelagt analysens fokus, kortlægning og udvælgelse af cases, og vi har stået for den faglige kvalitetssikring af analysen, som er udarbejdet af det økonomiske konsulenthus, Incentive.

Hent publikationen ”Vores fælles skatkammer” på Realdanias hjemmeside

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Analyser og evalueringer
Faglig formidling, events og netværk

Kunde Realdania

Projektperiode 2015

Læs mere om
Analyser og evalueringer
Læs mere om
Faglig formidling, events og netværk