Search icon
Tilbage til projektoversigt

Udviklingsplan og facilitering for partnerskabet Nakskov 2030

Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt, der skal sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden. BARK har udarbejdet den strategiske udviklingsplan, som ligger til grund for initiativet, og vi har faciliteret samarbejdet mellem de tre parter.

Nakskovs enestående fjordnatur, historiske bymidte og aktive erhvervshavn skal udvikles som afsæt for en langsigtet positiv udvikling med turismen som løftestang. Nakskov skal være en levende, attraktiv og stærk hovedby, der skaber vækst og udvikling til gavn for hele Lolland. Sådan lyder visionen bag Nakskov 2030.

Det betyder helt konkret, at udviklingen skal centreres omkring Hestehovedet og fjorden, havnen og bymidten. Og ikke mindst skal 12 projekter føre til bedre byrum, mere overnatningskapacitet og nye oplevelser i byen.

BARK har udarbejdet den strategiske udviklingsplan og investeringsplanen, som ligger til grund for initiativet, sammen med Lars Bernhard Jørgensen og Eskild Hansen Strategibureau. Planen kortlægger Nakskovs potentialer og omfatter også et udviklingsprogram med fokus på bl.a. erhvervsudvikling.

Derudover faciliteterede vi et partnerskab mellem Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden, som førte  til konkretisering og finansiering af planens initiativer.

A.P. Møller Fonden, Realdania og Lolland Kommune har tilsammen afsat 150 mio. kr. til at føre Nakskov 2030 ud i livet.

Læs mere om projektet på Lolland Kommunes hjemmeside

Fakta
Sted Nakskov

Ydelse Involvering

Kunde Nakskov 2030, Realdania, A.P. Møller Fonden og Lolland Kommune

Projektperiode 2018-2020

Læs mere om
Involvering