Udviklingsplan for Frøslevlejren
Hvert år besøger omkring 50.000 mennesker Frøslevlejrens Museum. Hertil kommer de mange mennesker, som bruger lejren og plantagen til rekreative formål. Og det gør Frøslevlejren til Aabenraa Kommunes største turistattraktion målt på antallet af besøgende.
I 2001 besluttede Kulturministeriet, Miljøministeriet, Sønderjyllands Amt og Bov Kommune, at Frøslevlejren skulle sættes i stand, og i dag fremstår lejren mere som oprindeligt. Med valget om, at Frøslevlejren skulle reetableres som et historisk sted, blev der også truffet et valg om, at ’fangeområdet’ skulle dedikeres til museale eller kulturelle formål, som respekterer lejrens historie. Der ligger et stort potentiale i at fortsætte dette valg og styrke formidlingen og de autentiske rammer, men skal lejren bevares, skal der også være en økonomisk bæredygtig drift.
Vi udarbejdede en udviklingsplan, der skal sikre en langsigtet og bæredygtig udvikling af lejren. Planen tager blandt andet højde for målgrupper, de fysiske kvaliteter, rammebetingelser og udpeger en langsigtet vision og tre indsatsområder.
Kunde Aabenraa Kommune, Nationalmuseet og Frøslevlejren
Projektperiode 2016
Kontakt Ida Christoffersen
Historiker og projektchef
ida@b-a-r-k.dk
+45 2426 4271