Search icon
Tilbage til projektoversigt

Publikation – Investeringsredegørelse i byfornyelser

Hvordan skaber man de bedste forudsætninger for flere private investeringer i byfornyelsen? BARK har udarbejdet en guide med værktøjer og inspiration til kommunerne.

Partnerskaber med private kræfter sikrer realiserbare, holdbare og bæredygtige projekter og bidrager til en langvarig, positiv forandring af det område, der er byfornyet. Men hvordan skaber man de bedste forudsætninger for at øge private investeringer i byfornyelsen?

For Bolig og Planstyrelsen har vi udviklet guiden ‘Vejledning til investeringsredegørelse’. Guiden giver kommunerne de bedst mulige værktøjer til at skabe private investeringer i forbindelse med byfornyelser.

Ud over viden og inspiration til, hvordan kommunerne øger private investeringer i byfornyelsen, indeholder guiden en vejledning til, hvordan man udarbejder en investeringsredegørelse.

For hver offentlig krone der gives i tilskud til byfornyelser, investerer bygningsejere i gennemsnit 3,5 kr., mens tallet er helt op mod 5,4 kr. i mindre byer. Private midler skal i højere grad være en integreret del af byfornyelsen. Partnerskaber med private kræfter sikrer nemlig realiserbare, holdbare og bæredygtige projekter og bidrager til en langvarig, positiv forandring af det område, der er byfornyet. Men hvordan skaber man de bedste forudsætninger for at øge private investeringer i byfornyelsen?

Hent ‘Vejledning til investeringsredegørelse – private midler i byfornyelsen’ her.

Foto: Anne Prytz Schaldemose

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Analyser og evalueringer

Kunde Bolig og Planstyrelsen

Projektperiode 2016-2017

Kontakt Anne-Mette Hjøllund
Arkitekt og seniorrådgiver
anne-mette@b-a-r-k.dk
+45 2093 5053

Anna Harpsøe Clausen
Strategisk kommunikation og seniorrådgiver
anna@b-a-r-k.dk
+45 2969 5248

Læs mere om
Analyser og evalueringer