Search icon
Tilbage til projektoversigt

Projektudvikling af det tidligere Herning Højskole

Herning Højskole er unik bygningskultur og et vartegn for byen. Vi har undersøgt, hvordan højskolens fredede bygninger kan indrettes med nye funktioner, som understøtter områdets udvikling.

Herning Højskole er et unikt stykke bygningskultur, som med den tidligere elevfløj i et femten etagers højhus rager højt op over Herning og er et vartegn i området. Højskolen stod færdig i 1962 og er udformet af nogle af de fremmeste formgivere på den tid – tegnet af Tyge Arnfred og Viggo Møller Jensen, udsmykket af Poul Gadegaard og med haveanlæg af C.Th. Sørensen. Men hvordan kan der skabes nyt liv i de fredede arkitektoniske og landskabelige rammer?

I 2016 købte Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond højskolen for at sikre stedets bygningskultur-, kultur- og familiehistorie. Målet er at skabe et sted med funktioner, der kommer mange til gode og kan forenes med bygningernes ånd og værdier, fx inden for kunst, kultur, erhverv, iværksætteri og socialt arbejde.

BARK har hjulpet fonden med at udvikle og kvalificere den kommende funktion. Processen har taget højde for, hvilke funktioner bygningerne kan rumme og omdannes til inden for rammerne af fredningen.

Vi har også undersøgt, hvordan en ny funktion kan understøtte udviklingen af Birk-området i Herning. Og ikke mindst har vi hjulpet med at bringe nye perspektiver og inspiration i spil og udfordre vanetænkningen. Så det færdige koncept er ambitiøst, realistisk og matcher bygningernes helt særlige karakter.

Foto: Anna Mette Exner

Fakta
Sted Herning


Kunde Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond og Højhuset

Projektperiode 2018-2019

Kontakt Kira Maria Svankjær
Arkitekt og seniorrådgiver
kira@b-a-r-k.dk
+45 2231 5973