Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Potentialevurdering

Potentialevurdering

af kulturmiljøer

Omstillingen af Danmarks landdistrikter sætter bygningsarven under pres med risiko for, at værdifulde bygninger, landskaber og kulturmiljøer mister deres funktion og driftspotentiale. Derved risikerer Danmark at miste vigtig kulturarv.

Landdistrikternes fremtid afhænger af, at der prioriteres og omstilles til den ny virkelighed. Men hvordan kan bygningsarven spille en rolle i den proces. Og hvad kan den bidrage med af værdi, lokal stolthed og udviklingspotentiale?

For Collective Impact-gruppen ‘Bygningsarven i landdistrikterne’ har BARK gennemført en proces til udvikling af en ny metode. Vi har samlet viden, erfaring og værktøjer, der kan bistå kommunerne i at arbejde mere strategisk med deres kulturmiljøer.

Resultatet er ‘Potentialevurdering af kulturmiljøer – en guide’, som viser, hvordan man helt konkret tager skridtet fra kortlægning og udpegning af kulturmiljøer til at aktivere dem i samspil med andre strategier og indsatser.

Hent ‘Potentialevurdering af kulturmiljøer – en guide’ i pdf


Sted

Danmark

Ydelse

Planer og strategier

Planer og strategier

Planer

Og strategier

Planer og strategier

Vi udarbejder planer og strategier med udgangspunkt i det enkelte sted – både for den enkelte by, område og hele kommunen. Vi kortlægger fysiske strukturer, identificerer sociale og økonomiske ressourcer og stedets særlige identitet som grundlag for at pege på muligheder og udfordringer. Vi involverer borgere, erhvervsliv og myndigheder i udvikling af planer og strategier for at sikre, at de også lever videre og bliver ført ud i livet.

Kunde

Collective Impact gruppen 'Bygningsarven i Landdistrikterne'

Projektperiode

2016

Kontakt

Rie Søgaard Jensen, rådgivningschef, rie@b-a-r-k.dk, (+45) 2681 6188

Rie Søgaard Jensen, rådgivningschef

Rie

Søgaard
Jensen

Rådgivningschef, cand. scient. soc.

Rie har en baggrund inden for erhvervsøkonomi og geografi med fokus på turisme. Rie er specialist i at lede udviklingsprojekter og kampagner på et strategisk niveau med mange aktører og har et stort netværk og kendskab til faglige, politiske og udførende parter inden for det byggede miljø.

I BARK har Rie fokus på en strategisk udvikling af kommunerne med udgangspunkt i det byggede miljø. Hun har solid erfaring med at bringe mange forskellige aktører sammen, nedbryde de traditionelle institutionelle skel og facilitere deres samarbejde mod fælles, langsigtede og målbare mål. Kort sagt: At sætte de rette mennesker omkring bordet og udvikle, afprøve og implementere nye tiltag og organiseringer. Rie har også en lang række feasibilitystudier bag sig, hvor hun har udviklet vurderet og forbedret projekters forretningsmodel og økonomiske bæredygtighed.

Mail
Telefon
(+45) 2681 6188
LinkedIn