Search icon
Tilbage til projektoversigt

Sekretariat for kampagnen På forkant

Hvordan kan kommunerne tilpasse og omstille sig til en fremtid, hvor stadigt flere søger mod de større byer? BARK hjalp Erhvervsstyrelsen, KL og Realdania med at gennemføre den tre-årige kampagne På forkant.

Danmark er i forandring. Ligesom i resten af verden flytter folk fra land til by, og arbejdspladser koncentrerer sig i og omkring de store vækstcentre. Udviklingen kræver tilpasning og omstilling – både socialt, økonomisk og fysisk. Men hvordan kan kommunerne i områderne uden for de større byområder komme på forkant med udviklingen og skabe en ny positiv udvikling?

Erhvervsministeriet ved Erhvervsstyrelsen, KL og Realdania har i fællesskab gennemført kampagnen På forkant. Gennem støtte til 20 strategiplaner viste kampagnen nye veje til, hvordan kommunerne uden for de store byer kan sætte gang i den nødvendige tilpasning, omstilling og udvikling.

Til at gennemføre På forkant og understøtte kommunernes arbejde blev et treårigt fagligt sekretariat etableret, hvor BARK indgik sammen med projektets parter. Sekretariatet bidrog med faglig sparring til strategiprojekterne, facilitering af netværk, udvikling af viden samt formidling.

Foto: Anne Prytz Schaldemose

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Proces og partnerskaber

Kunde Erhvervsstyrelsen, Kommunernes Landsforening og Realdania

Projektperiode 2014-2017

Kontakt Marie Louise Hartvig Widding
Sociolog og seniorrådgiver
marielouise@b-a-r-k.dk
+45 4083 3506

Læs mere om
Proces og partnerskaber