Inddragelses- og inspirationsproces for Fremtidens Nationalmuseum
Nationalmuseet København er Danmarks hovedmuseum. Dét museum i landet med den største og mest værdifulde kulturhistoriske samling. Dét museum, som enhver dansk skoleelev har været forbi. Og dét museum, som er et must see for mange internationale turister, der besøger København.
Men Nationalmuseet er også et museum, hvis ca. 14.000 kvadratmeter store udstillings- og publikumsområde kun sporadisk er blevet fornyet over de seneste år, og det betyder, at en stor del af de faste udstillinger, rent formidlingsmæssigt, hører en anden tid til. Selve museet undergik en større udvidelse i 1930’erne og fik omkring 1990 tilført bl.a. Egmonthallen som den centrale særudstillingshal og nyindrettet forhallen. I dag er tiden i høj grad løbet fra de fysiske rammer, som gør det svært at skabe en museumsoplevelse, der sætter publikums behov i højsædet.
Så hvordan kommer Nationalmuseet København op på nutidig og international standard, og hvordan kan Prinsens Palæ sætte rammen om en enestående formidlingsoplevelse?
BARK har bidraget til første fase af udviklingen af et prospektmateriale, der sætter retning for udviklingen af Nationalmuseet Københavns fysiske rammer. Vi stod for inddragelses- og inspirationsproces samt intern behovsafdækning, der involverede Nationalmuseets organisation og belyste ændringsbehov og ønsker til, hvad palæet skal kunne i fremtiden. Og gennem casestudier og workshops trak projektet på viden og inspiration udefra.
Kunde Nationalmuseet
Projektperiode 2017-2019
Kontakt Caroline Lørup
Antropolog og seniorrådgiver (Barselsorlov)
caroline@b-a-r-k.dk
+45 2889 1707