Search icon
Tilbage til projektoversigt

Foranalyse af fremtidens stier og ruter for Friluftsrådet

Hvordan vi kan skabe bedre adgang til den danske natur - både til lands og til vands? Svaret er flere og bedre stier og ruter. Vi har lavet en foranalyse, som afdækker mulighederne.

Den danske natur byder på et væld af unikke oplevelser, men det kan være svært at komme ud i den. I de seneste årtier er halvdelen af landets markveje, der ofte tjener som adgangsveje til naturen, blevet nedlagt. Og vil man på en længere vandretur, må man ofte ty til de asfalterede landeveje.

Stier og ruter spiller en rolle i danskernes hverdagsliv og kan være en vigtig parameter for livskvalitet i lokalsamfund. Det gælder fx i landdistrikterne, hvor adgang til den nære natur er en vigtig parameter for at bosætte sig, men også når det gælder ferielivet. Samtidig er der kommet større fokus på fritidsliv i naturen, og der er kommet flere brugere, ligesom nye brugergrupper – og behov – vinder frem.

Så hvordan kan man skabe flere og bedre stier og ruter, så flere kan kan opleve den danske natur – både til lands og til vands? BARK har gennemført en foranalyse, der afdækker eksisterende stikoncepter fra ind- og udland, giver anbefalinger til en certificering af ruter og stier og kommer med forslag til, hvordan lokale og regionale aktører kan løfte de ruter, som allerede findes.

Foranalysen er lavet sammen med Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet samt Skovskolen Videncenter for Friluftsliv.

Læs mere og hent rapporten på Friluftsrådets hjemmeside

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Analyser og evalueringer

Kunde Friluftsrådet

Projektperiode 2018-2019

Kontakt Birgitte Svarre
Adm. direktør
svarre@b-a-r-k.dk
+45 2234 8786

Læs mere om
Analyser og evalueringer