Tilbage til forsiden
Ydelse

Strategier og planer

Det kræver en plan. Markant udvikling fordrer en ambitiøs, fælles strategi og konkrete realiserbare projekter. Vi arbejder i spændingsfeltet mellem vision og det konkrete projekt, og derfor bliver planerne til noget i virkelighedens verden.

Hvad enten det handler om turismeudvikling eller om at imødegå udfordringer med fraflytning og forskydninger mellem by og land, har mange danske byer brug for at gentænke byroller og erhvervsstrukturer. Måske lukker industriens arbejdspladser, eller en vigende detailhandel udfordrer bymidtens liv. Forandringerne er en udfordring, men skaber også nye muligheder.

Vil man på forkant med udviklingen, er der brug for en klar, fælles og forankret retning, som går på tværs af lokale aktører, steder og interesser. Og som viser, hvor udviklingen skal finde sted, hvordan det skal ske, og hvem der skal drive det.

BARK udarbejder strategier og planer, der sikrer, at alle gode kræfter arbejder mod det samme mål, og at ressourcerne ikke bruges på små enkeltstående projekter. Vi bringer de rigtige mennesker sammen og tester projekternes realiserbarhed op imod markedet og de lokale ambitioner og ressourcer. Så vision kan blive til virkelighed.

Projekt

Udviklingsplan for Vestkysten

For første gang nogensinde har alle Vestkystens 11 kommuner og tre regioner arbejdet sammen om at udvikle og styrke vestkyst-turismen. Med Udviklingsplan for Vestkysten er det første skridt taget for en fælles og langsigtet udvikling langs hele den 550 kilometer lange kyststrækning.

Vores tilgang

Når vi arbejder med strategier og planer tager vi altid afsæt i det enkelte sted. For vores overbevisning er, at der ikke er nogen ’one size fits all’, når det handler om stedsudvikling. Derfor kortlægger vi de lokale fysiske strukturer og identificerer sociale og økonomiske ressourcer og stedets særlige identitet og karakter. Det gør vi for at skabe grundlag for en ambitiøs og unik vision og ikke mindst en klar plan for, hvordan man når derhen.

Resultatet

Resultatet er som oftest udviklingsplaner, der bevæger sig mellem det strategiske og det fysiske niveau. Planer, der sætter en klar og fælles retning for udviklingen af stedet, og som både er konkrete og handlingsorienterede.

Projekt

Nakskov 2030

Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt, der skal sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden. BARK har udarbejdet den strategiske udviklingsplan, som ligger til grund for initiativet, og vi har faciliteret…
Projekt

Fremtidens Assens

For Assens Kommune har vi lavet en strategisk udviklingsplan, som sætter retning for og prioriterer indsatsen, og vi har udviklet en række konkrete projekter. Åbningstrækket er en opgradering af byens havneplads, som skal binde hovedgade og vand bedre sammen.

Vil du vide mere, om hvordan vi kan hjælpe din strategi eller plan på vej?