Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Udstilling til Ilulissat

Udstilling til

Ilulissat

På Grønlands vestkyst ligger en af verdens mest produktive gletsjere Sermeq Kujalleq, der har sin udmunding i Isfjorden ved byen Ilulissat. I 2004 blev Isfjorden udpeget som UNESCO verdensarv og dermed fulgte også en forpligtelse til at formidle dette ganske særlige sted til de besøgende.

BARK Rådgivning har været en del af projektet siden 2012 og har bl.a. udviklet koncept og forretningsplan for det nye Isfjordcenter. Vi har også bidraget til formidlingskoncept og skitseforslag til udstillingen sammen med udstillingsdesignere fra JAC Studios.

I samarbejde med JAC studios udvikler BARK udstillingen til Ilulissat Isfjordcenter, der forventes at åbne i 2021. Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og er placeret med udsigt til Isfjorden, hvis dynamiske landskab af isbjerge vidner om de store naturkræfter. Sammen med JAC Studios udvikler BARK udstillingen, der formidler fortællingen om isen og livet ved Isfjorden med udgangspunkt i det, man som besøgende ser lige udenfor.

For at udvikle indhold og historier i udstillingen indhenter BARK løbende viden fra forskere og eksperter, kuraterer indholdet i udstillingen og kvalificerer udstillingen i samarbejde med lokale borgere, undervisere og fagfolk.

Visualisering: Dorte Mandrup Arkitekter


Sted

Ilulissat, Grønland

Fokus

Kulturbyggeri

Kulturbyggeri

Fokus

Kulturbyggeri

Kulturbyggeri

Kulturliv og oplevelsestilbud som f.eks. museer, besøgscentre og kulturhuse spiller en central rolle i udvikling af byer og landdistrikter. Kultur- og oplevelsesinstitutioner skaber liv og stærk lokal identitet og er ofte grundlaget for øget turisme og lokal udvikling.

Udvikling af kulturbyggerier fra første idé til færdigt byggeri er langvarige og omkostningstunge processer, og vores rådgivning er med til fra starten at udvikle et levedygtigt projekt. Vi sikrer den gode proces og dermed også kvaliteten i det færdige kulturbyggeri. Vi rådgiver om udvikling af holdbare og bæredygtige kulturbyggerier gennem:

  • Konceptudvikling
    Vi udvikler og kvalificerer den gode idé om et kulturbyggeri. Vi hjælper med at udarbejde en klar vision og et stærkt koncept for kulturbyggeriet. Og vi skaber stærk lokal opbakning og forankring hos borgere, kommuner og fonde.
  • Feasibility study
    Vi analyserer og udvikler projektets holdbarhed og levedygtighed i forhold til marked og kunder, indhold og aktiviteter, bygning og udstilling, driftsmodel og -organisation, anlægs- og driftsøkonomi, samt finansiering.
  • Projektrealisering
    Vi sikrer, at projektet realiseres og at alle funktioner og behov medtænkes i det færdige byggeri. Vi laver forretningsplanen, formidlingskonceptet og arkitektkonkurrenceprogrammet, og sikrer en glidende overgang mellem projektets forskellige faser.

 

Illustration:
House of Fairy Tales – H. C. Andersen Museum I Odense
Arkitekter: Kengo Kuma & Associates og Cornelius + Vöge Atelier for Arkitektur
Landskab: Masu Planning

 

Ydelse

Udvikling af projekter

Sisimut

Udvikling af projekter

Udvikling

af projekter

Udvikling af projekter

Vi udvikler og kvalificerer ideer i det byggede miljø til holdbare projekter. Vi laver konceptudvikling, feasibility studies og forretningsplaner for nye projekter. Vi vurderer eksisterende bygningers genanvendelsespotentiale, vi udvikler og kvalificerer den gode idé til koncept og fysisk program og tester ideens holdbarhed og levedygtighed i forhold til marked, organisation, anlæg, økonomi, og finansiering.

Kunde

Qaasuitsup Kommunia, Grønlands Selvstyre og Realdania

Projektperiode

2018-2021

Kontakt

Caroline Lørup, seniorrådgiver (barsel), caroline@b-a-r-k.dk, (+45) 2889 1707

Caroline Lørup, seniorrådgiver (barsel)

Caroline

Lørup

Rådgiver, antropolog (barsel)

Caroline er antropolog og er specialiseret i rådgivning omkring kulturbyggeri, herunder både visionsprocesser, projektkvalificering og projektrealisering i eksisterende eller nye rammer.

Caroline arbejder særligt med større kulturbyggeriprojekter fra første idé til færdigt byggeri.

Kulturbyggerier har et stort potentiale som dynamo for lokal udvikling, men er ofte lange og omkostningstunge projekter, der involverer en lang række aktører og eksperter. Caroline hjælper med at udvikle og kvalificere den gode idé i tæt samarbejde med projektets interessenter og tester ideens holdbarhed i forhold til marked og kunder, indhold, fysiske rammer, organisation og drift. Og ikke mindst har hun en lang række markeds- og forretningsanalyser bag sig, der omsættes til klare anbefalinger til projektets videre færd.

Mail
Telefon
(+45) 2889 1707
LinkedIn