Tilbage til projektoversigt

Det Nye Textilforum

For Museum Midtjylland har BARK udviklet en forretningsmodel for Det nye Textilforum. Planen er at forvandle Herning Klædefabrik til en attraktion, hvor børn, unge og voksne kan samles om tøj og tekstiler. Et åbent mødested for tekstilbranchen og designskolerne, et levende forskningsmiljø og et samlingssted for lokale frivillige.

Historisk har Herning, Ikast-Brande og Midtjylland været kulturelt centrum for dansk tekstilindustri. Herning Klædefabrik er en central del af denne stærke tradition og én af 25 nationale industriminder udpeget af Kulturstyrelsen.

Nu har Museum Midtjylland planer om at forvandle bygningen til forsknings- og formidlingscenter – Det nye Textilforum. Målet er at skabe en attraktion, hvor børn, unge og voksne samles om tøj og tekstiler. Det nye Textilforum skal være et moderne og involverende udstillingssted, et åbent mødested for tekstilbranchen og designskolerne, et forskningsmiljø og et samlingssted for lokale frivillige.

Med udgangspunkt i Museum Midtjyllands visioner og idéer har vi udviklet en forretningsmodel for Det nye Textilforum. Forretningsplanens vigtigste elementer har været at skærpe stedets koncept og værditilbud, organisering samt sandsynliggøre en bæredygtig driftsmodel og en overordnet handlingsplan for realisering.

Fakta
Sted Herning

Ydelse Foranalyser og projektudvikling

Kunde Museum Midtjylland

Projektperiode 2015

Læs mere om
Foranalyser og projektudvikling