Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Friluftsliv i Norden

Friluftsliv

i Norden

Friluftslivet i Norden er under pres: Naturen bliver brugt mere end før og på nye måder, og nye aktiviteter og brugergrupper er kommet til.

Derfor er der brug for værktøjer og inspiration til, hvordan man kommer de nye tendenser i møde. Og til, hvordan man skaber oplevelser, som ikke tærer for hårdt på de unikke naturområder og kulturmiljøer, men tværtimod beskytter og formidler dem på nye måder.

For Nordisk Ministerråd har BARK undersøgt, hvordan turisme påvirker landskabet, besøgsoplevelsen og lokalsamfundet i og omkring de nordiske nationalparker og UNESCO-områder, og hvordan de nordiske nationalparker har udviklet forskellige løsninger til at skabe bedre visitor management.

Resultatet er en casebaseret rapport, der analyserer og beskriver løsninger som fx wayfinding, ruteføring, formidling og nye samarbejdsmodeller, der beskytter naturen og samtidig øger attraktionsværdien.

Projektet bygger på et tæt samarbejde med Thingvellir Nationalpark i Island, Nationalpark Vadehavet i Danmark og Jotunheimen Nationalpark i Norge.

Læs mere og hent rapporten her


Sted

Norden

Fokus

Landdistrikter

Landdistrikter

Fokus

Landdistrikter

Landdistrikter

Mens byerne vokser, affolkes mange landdistrikter. Men selvom faldende befolkningstal er og bliver et grundvilkår flere steder, er landdistrikterne stadig ramme om hverdagslivet for mange mennesker, og de skal fortsat udvikles, så der er godt at bo og muligheder for vækst og udvikling.

Omstilling af landdistrikter kræver prioritering, vilje til forandring og evne til at arbejde sammen på tværs. Og det kræver en indsats på flere fronter – både fysisk, socialt og økonomisk.

Vi rådgiver landdistrikter på flere niveauer – fra det enkelte projekt og bygning til samlede planer og strategier:

  • Planer og strategier
    Med udgangspunkt i det enkelte sted, udvikler vi analyser, planer og strategier for udvikling og for fremtidige prioriteringer – både for den enkelte by, område og hele kommunen.
  • Udvikling af projekter
    Vi udvikler og kvalificerer ideer i det byggede miljø til holdbare projekter igennem konceptudvikling, feasibility studies og forretningsplaner.
  • Analyser og udredninger
    Vi gennemfører analyser og udredninger med relation til lokalområder og landdistrikternes udvikling og fremtid.

Ydelse

Analyser og udredninger

Analyser og udredninger

Analyser

og udredninger

Analyser og udredninger

Vi gennemfører analyser og udredninger med relation til det byggede miljø. Både som større udredninger af særlige temaer eller bygningstyper og som foranalyser af problemfelter forud for igangsættelse af initiativer. Vi hjælper vores kunder indenfor filantropien med at identificere problemet, opstille målene og vælge den rette indsats.

Kunde

Nordisk Ministerråd

Projektperiode

2018

Kontakt

Louise Work Havelund, seniorrådgiver, louise@b-a-r-k.dk, (+45) 5095 3444

Louise Work Havelund, seniorrådgiver

Louise

Work
Havelund

Seniorrådgiver, etnolog

Louise har mere end 10 års erfaring med at stå i spidsen for komplekse analyse- og udviklingsprojekter. Hun arbejder inden for by- og landdistriktsudvikling med særligt fokus på analyser, inddragelse, strategier, formidling, planer og realisering. Louises ekspertiseområder omfatter alt fra naturoplevelser, fritids- og friluftsliv til kulturbyggeri, tilgængelighed og inklusion, bofællesskaber, kirker og herregårde.

I BARK arbejder Louise desuden med kvalitativ brugerresearch og borgerinddragelsesprocesser.

Mail
Telefon
(+45) 5095 3444
LinkedIn