Tilbage til projektoversigt

Bæredygtighed for håndværkere

Hvordan kan man bygge mere miljø- og klimavenligt og uden ekstra omkostninger for bygherren? Med en række korte film viser vi konkrete metoder og genveje til mere bæredygtigt byggeri.

Byggeriet og den grønne omstilling

Bæredygtighed er på alles læber og ikke mindst i byggeriet. Inden for de næste 40 år vil der på verdensplan blive bygget lige så meget som i hele menneskehedens historie, og også i Danmark buldrer byggeaktiviteten frem.

Netop fordi byggeriet er så centralt for samfundets udvikling og den grønne omstilling, er det vigtig, vi træffer en række bevidste valg, men som branche halter vi langt bagefter. For problemstillingen er kompleks, og de faglige diskussioner er præget af mange forskellige aktørers forskellige holdninger og tilgange til netop bæredygtighed.

Spørgsmålet om, hvor ansvaret for at vælge de bæredygtige løsninger skal placeres, blæser også i vinden: Er det bygherren, entreprenøren, arkitekten, producenterne eller politikerne, der skal sikre, at fremtidens bæredygtige byggeri vitterligt er bæredygtigt?

Fokus på genveje til mere bæredygtigt byggeri

Med en række enkle og handlingsorienterede film til praktikerne, fx håndværkere, konstruktører, arkitekter og arkitektstuderende, sætter vi snakken på hold og viser en række konkrete genveje til mere bæredygtigt byggeri.

Målet er, at skabe nem adgang til konkret og faglig velunderbygget viden og begejstre og inspirere især håndværkere og arkitekter til at justere metoder og materialevalg i en mere bæredygtig retning – og at sætte fokus på, at alle led i byggeriet har mulighed for at gøre en forskel i det samlede bæredygtighedsregnskab.

Projektet gennemføres i samarbejde med Logik & Co, og det er finansieret af Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.

Filmene ligger klar i løbet af foråret 2021.

Foto: Grundejernes Investeringsfond

Fakta
Sted Danmark

Ydelse Viden og analyser

Kunde Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond

Projektperiode 2020-2021

Læs mere om
Viden og analyser