Tilbage til projektoversigt

Bæredygtige renoveringer – filmguide til håndværkere

Vi har sammen med Logik og Co udviklet ni små film med konkrete tips til, hvordan håndværkere og andre kan renovere og bygge bæredygtigt.

I de næste 40 år vil der blive bygget lige så meget i verden, som der er blevet bygget i hele menneskets historie frem til i dag. Byggeriet er en stor ressourceforbruger og en enorm kilde til affald og udledning af CO2. Derfor er der stort behov for at se på, hvordan vi kan bygge mere bæredygtigt.

Gennem en række korte film viser vi, hvordan du kan bygge og renovere bæredygtigt med afsæt i traditionel byggeteknik. Filmene introducerer dig blandt andet til renovering af vinduer, tag, isolering og brug af naturmaling. De kaster samtidig et blik på, hvad der sker inden for udviklingen af fremtidens bæredygtige byggeri. Formålet er at inspirere håndværkere, rådgivere, bygherrer og alle andre, der giver sig i kast med renoveringer.

BARK rådgivning har stået for konceptudvikling, manuskript og projektledelse. Filmene er lavet i tæt samarbejde med LOGIK & CO og med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.

Filmene bliver lanceret løbende frem mod sommerferien 2021 på  youtube-kanalen ‘Byggeteknisk viden’, der drives af Grundejernes Investeringsfond.

Se filmene her: Byggeteknisk viden

Temaer for de ni film

  1. Bæredygtig vinduesrenovering
  2. Bæredygtig isolering med træfiber
  3. Bæredygtigt tag
  4. Bæredygtig indvendig efterisolering og pudsning af væg
  5. Bæredygtig maling uden kunstig kemi
  6. Bæredygtig renovering af lejlighed
  7. Bæredygtig byggeplads
  8. Affaldssortering
  9. Bevar og forny
Fakta

Ydelse Viden og analyserKontakt Frida Gammelgaard
Antropolog og rådgiver
frida@b-a-r-k.dk
+45 2964 8496

Læs mere om
Viden og analyser