Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Aktuelt

29.03.2019

BARK søger praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter

BARK søger

praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til efteråret 2019– en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Praktikantperioden starter mandag den 12. august 2019, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen. Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Om stillingen som humanistisk praktikant
Du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at formulere dig skriftligt, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk. Arbejdsgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Hent hele jobopslaget i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Hent hele jobopslaget i pdf

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden fredag den 1. maj 2019. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

26.03.2019

Ny podcast om Danmarks bedste renoveringer

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får…

Læs mere

Ny podcast om Danmarks bedste renoveringer

Danmarks bedste

renoveringer

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får du svar på i en helt ny podcastserie, som stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Fra i dag kan du høre første afsnit i podcastserien ”Bygninger fortæller”, som RENOVER prisen står bag.

”Ingelise Thune fra Herning Kommune er lige trådt ind i en forfalden betonbygning på gågaden i Herning, det gamle Schou-Epa-varehus. Planen er, at bygningen her skal blive til et moderne bibliotek og bringe nyt liv til den døende bymidte.”

Sådan lyder introen til det første afsnit af podcastserien ”Bygninger fortæller”. I dette første afsnit kommer man helt tæt på historien om vinderen af RENOVER prisen 2015: Det gamle og upopulære varehus, der igennem en renovering blev omdannet til bibliotek og samlingspunkt i Herning.

Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit i den nye podcastserie, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter.

”Bag de fleste vellykkede renoveringer ligger en god historie. En historie om, hvordan en renovering kan omdanne en bygning fuldstændig og gøre den brugbar og velegnet til noget helt andet, end det, den oprindeligt var tænkt og brugt til. Det viser, hvor langt man kan nå med renovering, og det er noget af det, der gør renoveringsdisciplinen så spændende,” siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen og den nye podcastserie.

Podcastserie i fem afsnit
I løbet af de kommende måneder vil de øvrige fire afsnit i podcastserien udkomme. De andre afsnit handler om The Silo (vinder af RENOVER prisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af RENOVER prisen i 2017), Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af RENOVER prisen i 2014).

”Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre. Vi synes selv, at det er fantastisk at få de gode historier fortalt igennem lyd. Og det håber vi selvfølgelig også, at andre vil synes,” siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Det er BARK Rådgivning, der udgiver podcastserien, som er produceret af Filt Cph.

Podcasten kan hentes i din foretrukne podcast-app ved at søge på ”Bygninger Fortæller”, eller lyttes til via Buzzsprout eller Byggerietspodcast.dk

 

06.03.2019

Konference om kulturmiljøer

Kom med, når Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til konference om kulturmiljøer. Konferencen ‘Kulturmiljøer i planlægningen’ fejrer fagligheden og sætter fokus…

Læs mere

Konference om kulturmiljøer

Konference om

kulturmiljøer

Kom med, når Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til konference om kulturmiljøer. Konferencen ‘Kulturmiljøer i planlægningen’ fejrer fagligheden og sætter fokus på kulturmiljøernes kvaliteter og potentialer og ikke mindst på kommunernes arbejde med bevaring og udvikling.

Med 100-året for bygningsfredningsloven har kulturminister Mette Bock igangsat initiativer, der blandt andet retter sig mod bevaringen af historiske kulturmiljøer i Danmark. Selvom disse – til tider – kan have en underkendt værdi i lokalområderne, har netop kulturmiljøerne potentiale til at skabe mærkbar positiv betydning for bosætning, turisme og den lokale udvikling.

Tilmeldingsfrist var 3. maj, og vi har har nu lukket for tilmeldinger.

Program

Dato:  9/5 2019

Tid: kl. 10.30-17.30 (ankomst fra kl. 10.00)

Sted: Viborg, Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg

Formiddag med oplæg

Velkomst
v. moderator Tore Leifer, Journalist på P1

Åbningstale
v. kulturminister Mette Bock

Arkitekturpolitik skaber fælles ejerskab og fokus på kulturarven
v. direktør for Kultur & Udvikling Lars Stentoft, Viborg Kommune
I Viborgs arkitekturpolitik bliver de historiske bydele bevaret som grundlaget for kommunens identitet og som grundlag for nye måder at anvende og udvikle byernes historiske udgangspunkt.

Kvalificeret udvikling af kulturmiljøerne
v. enhedschef Merete Lind Mikkelsen, Slots- og Kulturstyrelsen
Kulturmiljøer kan være retningsgivende for udvikling af deres nærområder, ligesom udvikling inden for et kulturmiljø kan medvirke til at styrke områdets egen identitet. Hvordan gøres det, så løsningerne bliver holdbare på lang sigt?

Bevaring betaler sig – Vejledning om lokalplanlægning for bevaringsværdige miljøer i byer og på landet
v. MAA Mia Christiernson, arkitekt,  Erhvervsstyrelsen
Vejledningen er udarbejdet som støtte til kommunernes arbejde med at sikre bevaringsværdier i den fysiske planlægning. Erhvervsstyrelsen introducerer til vejledningens hovedpunkter.

Kulturmiljø set fra Nord – et norsk perspektiv på kulturmiljøet hér og dér
v. Carsten Paludan-Müller, Cambridge Heritage Research Centre
I Norge spiller kulturmiljøet en vigtig rolle i den samlede forvaltning af kulturarven. Hvad er forskellene og lighederne mellem de danske og de norske erfaringer? Hvad kan vi lære om de danske kulturmiljøer ved at se på dem med norske øjne?

Frokost

Eftermiddag med workshops

Kommunerne og kulturarven – Vurdering, udpegning  og praksis
v. Arne Høi, arkitekt MAA, Institutleder, Kunstakademiets Arkitektskole; KADK
Dagens workshops indledes med en kort fælles introduktion til metoder, begreber, erfaringer og udfordringer med værdisætning af kommunernes kulturarv – bl.a .med afsæt i Realdanias undersøgelse af kommunernes arbejde med de bevaringsværdige bygninger gennemført i samarbejde med Det Kommunale Netværk.

 • KulturMiljø-Metoden
  v. arkitekt Anette Gori, Esbjerg Kommune
 • SAK
  v. arkitekt Louise Halkjær Pedersen, Stevns Kommune
 • PAK
  v. afdelingsleder Birgitte Lind-Thomsen Hjerrild, Assens Kommune

Sikring af kulturmiljøerne gennem samarbejde
v. Svend Nielsen, Aabenraa Byhistoriske Forening og Frederikke Winter, Aabenraa Kommune
Hvordan kan man styrke samarbejdet mellem kommune og museer? Og hvordan skabes de optimale rammer for samarbejde?

Kulturmiljøer og stedsidentitet
v. arkitekt, ph.d Morten Birk, KADK
Forsker Morten Birk undersøger den bornholmske stedsidentitet, som blandt andet skabes af rundkirker og øens mangel på herregårde. Skal bevarende lokalplaner kun indeholde de historiske forhold, eller skal den også inddrage aspekter af det levede liv?

Kulturarvens potentialer som løftestang for byudvikling
v. arkitekt Erik Brandt Dam
Med udgangspunkt i tegnestuens arbejder med at revitalisere og tydeliggøre kulturarven i byrum og bygninger vil oplægget inspirere kommunerne i arbejdet med at bevare og udvikle den fælles byggede kulturarv.

Strategisk planlægning for landsbyerne,
v. fuldmægtig Lea Mikkelsen, Erhvervsstyrelsen
Folketinget har vedtaget en ændring af planloven, der blandt andet stiller krav om, at kommunerne arbejder med strategisk planlægning for landsbyer. Hvilken rolle kan kulturmiljøerne spille i den forbindelse?

Kulturmiljøer som strategisk politisk redskab,
v. formand for plan og erhvervsudvalget Daniel Lillerøi, Næstved Kommune
Positionen som kulturarvs kommune har gavnet Næstveds udvikling og ændret både borgernes og politikeres blik på bygningsarvens potentialer. Udvalgsformand Daniel Lillerøi giver indblik de politiske sejre og faldgruber, der kan være ved at arbejde strategisk med arkitektur og bygningsarv.

Adopt a monument
v. Miia Hinnerichsen, researcher Historical Buildings, Pirkanmaa Provincial Museum,
Tampere, Finland
Miia Hinnerichsen fortæller om et græsrodsprojekt der tilskynder borgere til at ‘adoptere’ en bevaringsværdig bygning i deres lokalområde, som skal passe på bygningen og give bygningen ny anvendelse. Borgerne bidrager dermed til at skabe opmærksomhed omkring kulturarven i lokalområdet ved at undersøge historien nærmere og afholde events på stedet.

Vores Bygningskultur
v. Stine Lea Jacobi, arkitekt MAA, Programchef, Realdania
Dagens workshops rundes af med en kort orientering om Realdanias videre arbejde med at fremme levende kulturmiljøer over hele landet og engagere endnu flere i en levende bygningskultur.

Pris
Pris: 1800 kr.  / 900 kr. for medlemmer af ‘Det kommunale netværk for bygningskulturen i planlægningen’ – læs mere om netværket

BARK Rådgivning bistår Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen med planlægning og afvikling af konference

22.01.2019

Seminar: Vellykket branding bygger på stedet

Fra Vestirland til Møn. Når destinationsudvikling lykkes, vokser både turisme, økonomi og borgernes livskvalitet. Men hvordan skaber man stærke destinationer og stedsspecifikke…

Læs mere

Seminar: Vellykket branding bygger på stedet

Destinations

branding

Fra Vestirland til Møn. Når destinationsudvikling lykkes, vokser både turisme, økonomi og borgernes livskvalitet. Men hvordan skaber man stærke destinationer og stedsspecifikke brands? Det ser vi nærmere på til et seminar om destinationsbranding og i publikationen ’Vellykket branding bygger på stedet’.

Turisme er én af de vigtigste drivkræfter for vækst og udvikling i landdistrikterne, og især kyst- og naturturismen skaber lokale arbejdspladser, bosætning og livskvalitet. Men mange danske destinationer halter efter konkurrenterne i udlandet. Global konkurrence og nye rejsetrends er nogle af de udfordringer, der presser sig på og kræver, at vi fortsat udvikler attraktive destinationer uden for de større byer.

Stedsbranding er i dag et populært greb, som mange kommuner og destinationer benytter til at komme på landkortet, men desværre virker indsatsen ikke altid efter hensigten. Så hvad skal der til?

Sammen med en række skarpe praktikere og fagfolk stiller BARK skarpt på fremtidens destinationer og muligheder og udfordringer i arbejdet med at skabe stærke stedsspecifikke brands.

Det sker den 27. februar 2019 i Bygningskulturens Hus
Borgergade 111, 1300 København K

Tid: kl. 14.00-17.00 – der er ankomst fra kl. 13.30 med kaffe og kage.

Tilmeld dig her senest 20. februar 2019

Hent hele programmet her i pdf

Arrangementet gennemføres med støtte fra Landdistriktspuljen, der også har støttet publikationen ’Vellykket branding bygger på stedet’.

Program:

 • Velkomst
  v/Sigmund Lubanski, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen
 • Stedsbranding som destinationsudvikling
  v/Rie Søgaard Jensen, rådgivningschef i BARK Rådgivning
 • Wayfinding binder destinationen sammen
  v/Marie Healy, Project Officer, Wild Atlantic Way, Failte Ireland
 • Samarbejder og ejerskab
  v/Martin Bender, direktør for VisitSydsjælland-Møn
 • Hvordan skaber vi stærke destinationer i Danmark
  Paneldebat med Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen, Martin Bender, VisitSydsjælland-Møn og Jens Hausted, Dansk Kyst- og Naturturisme.

Foto: Joern Tomter/Failite Ireland

16.01.2019

BARK laver udviklingsplan for Blokhus-Løkken

Strategisk-fysisk udviklingsplan skal styrke Blokhus og Løkken som én samlet destination og trække nye investeringer til de to klassiske kystbyer. Ambitionerne for…

Læs mere

BARK laver udviklingsplan for Blokhus-Løkken

Udviklingsplan

Blokhus-Løkken

Strategisk-fysisk udviklingsplan skal styrke Blokhus og Løkken som én samlet destination og trække nye investeringer til de to klassiske kystbyer.

Ambitionerne for turismen langs Vestkysten er høje, både når det gælder vækst i overnatninger, omsætning, døgnforbrug og tilfredshed frem mod 2025. Men skal visionerne lykkes kræver det stærkere destinationer, markante investeringer i turismen, og at turismeaktører og kommuner arbejder sammen på tværs af organisering og kommunegrænser.

Ved at bygge videre på to kendte og klassiske feriesteder, nemlig kystbyerne Blokhus og Løkken, har Jammerbugt og Hjørring kommuner nu taget de første skridt mod at føre visionerne ud i livet. Turismen skal være med til at tiltrække investeringer, styrke lokalsamfundene og udviklingskraften i kommunerne omkring de to byer. Men som med flere byer langs Vestkysten mangler der her en kritisk masse til at løfte et varieret kommercielt og kulturelt udbud.

Sammen med JAJA Arkitekter, Lars Bernhard Jørgensen og Valentin Trafikplanlægning har BARK fået opgaven med at lave en strategisk-fysisk udviklingsplan på vegne af de to kommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Realdania. Målet er at tænke de to byer sammen til én samlet destination.

Udviklingsplanen skal sætte en fælles retning, prioritere indsatser og konkrete projekter og vise, hvordan det samlede areal udvikles og disponeres, så offentlige investeringer og andre dispositioner er tegnet op og kan skabe grundlag for at tiltrække private investeringer i blandt andet overnatningskapacitet og oplevelsesudbud.

Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

10.01.2019

Ny podcast til byggeriet skal samle branchen om de store spørgsmål

Lyt med fra den 24. januar, når den tværfaglige podcast Bygtropolis lander i din foretrukne podcastapp. Første serie på 6 afsnit sætter…

Læs mere

Ny podcast til byggeriet skal samle branchen om de store spørgsmål

Ny podcast

til byggeriet

Lyt med fra den 24. januar, når den tværfaglige podcast Bygtropolis lander i din foretrukne podcastapp. Første serie på 6 afsnit sætter fokus på forskellige aspekter af bæredygtigt byggeri og lanceres den 24. januar med et live-arrangement i København.

Vi er ikke gode nok til at lære af og tale med hinanden i den byggede verden. Inden for feltet produceres hvert år et væld af rapporter og afhandlinger af højeste kvalitet, men i mange tilfælde bliver resultatet af arbejdet formidlet til en snæver kreds – eller ender i værste fald i en skrivebordsskuffe.

I branchen kredser vi også om en række store spørgsmål, som vi tilsyneladende ikke får gjort noget ved. Hvordan varetager vi vores fælles ressourcer? Hvordan bygger vi bæredygtigt, sundt og inkluderende? Hvordan understøtter vi fællesskaber og fritidsliv lokalt? Og hvordan sikrer vi de rette kompetencer og mangfoldighed i sammensætningen af medarbejdere på byggepladsen?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som udforskes i podcasten Bygtropolis, som går i luften af den 24. januar.

Podcasten er udviklet med og til fagfolk på tværs af byggeriet. Målet er at stille skarpt på nogle af de store problemstillinger, der berører branchen over én kam og at få noget af den viden, der løbende produceres på tværs af organisationer, forskningsinstitutioner og virksomheder ud af publikationerne og ind i øregangene.

Det er BARK Rådgivning, der sætter podcasten i søen, som er produceret i samarbejde med journalist Morten Olsen og MUNCK Studios.

”Mennesker med indsigt er godt selskab – også på lyd! I en branche, der er præget af store visioner og mange forskellige holdninger, er det en fornøjelse at præsentere en faglig podcast, som har til formål at bringe de forskellige fagligheder sammen. Vi håber, at Bygtropolis vil bidrage til at nuancere de faglige diskussioner og styrke samarbejde og forståelse på tværs af hele det byggede miljø,” siger Sara Line Bohn, der er adm. direktør i BARK Rådgivning.

Fælles udfordringer – fælles løsninger
Projektet er blevet til med støtte fra Lokale og Anlægsfonden og Grundejernes Investeringsfond, der begge har bidraget med faglig viden og sparring til projektet.

”Bygtropolis er et bud på formidling af byggefaglig viden i et spændende og tilgængeligt format. Vi håber, at podcastserien kan være med til at sætte nogle af de temaer, vi har fokus på, til debat som eksempelvis bæredygtigt og inkluderende byggeri. For der er brug for at få den faglige viden ud at leve blandt fagfolk med interesse i at bygge gode rammer til fællesskab og fritidsliv i samspil med anden relevant formidling, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

”Med podcastserien stilles skarpt på nogle af de store spørgsmål og udfordringer, vi skal finde fælles løsninger på. Ved at bringe viden og fagligheder i spil på tværs af branchen kan Bygtropolis være med til at styrke kompetencerne og forståelsen for hinandens udgangspunkt hele vejen rundt. Og ikke mindst håber vi, at projektet vil motivere andre til at sætte den faglige formidling på lyd,” siger Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond.

Bygtropolis kan streames fra den 24. januar 2019. Find den via podcastapp’en på enhver smartphone. Lanceringen af podcasten fejres samme dag til arrangementet Bygtropolis Live i København. 

Læs om arrangementet Bygtropolis Live og tilmeld dig her

Yderligere oplysninger
Sara Line Bohn, adm. direktør i BARK Rådgivning, tlf. 20 46 92 84
Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, tlf. 40 59 20 04
Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond, tlf. 82 32 23 56

21.12.2018

Invitation: Bygtropolis Live

Fen 24. januar 2019 lancerer vi den tværfaglige podcast, Bygtropolis – en podcast med, om og til det byggede miljø. Med fælles…

Læs mere

Invitation: Bygtropolis Live

Bygtropolis

Live

Fen 24. januar 2019 lancerer vi den tværfaglige podcast, Bygtropolis – en podcast med, om og til det byggede miljø.

Med fælles lytning, samtale, interview, musik, netværk og bobler fejrer vi lanceringen og stiller skarpt på podcasten som faglig formidlingsform og på de store spørgsmål – og svar – i byggeriets verden.

Det sker i Posthus Teatret , Rådhusstræde 1, København fra kl. 14.30 til ca. kl. 17.00.

OBS – der er ikke flere ledige pladser

Eftermiddagens program

 • Ankomst, kaffe og kage
 • Velkomst
  Sara Bohn, adm. direktør i BARK Rådgivning byder velkommen og kridter banen op for eftermiddagen. Herefter introducerer Birgitte Lindegaard, kommunikationsrådgiver i BARK, projektet og lytteoplevelsen.
 • Fælles lytning
  Vi lytter til første afsnit af Bygtropolis.
 • Byggeriets mange bundlinjer
  Hvad betyder ansvar i byggeriet? Og hvor går grænsen for ansvarsområder i byggeriet? Reporter Morten Olsen går på scenen sammen med Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, Camilla Hegnsborg, formand for 1. kreds i BL, Nina Groes, direktør og stifter i Foreningen Divers og projekt ’Boss Ladies’, og Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.
 • Netværk, bobler og snacks

 

26.10.2018

BARK søger praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter

BARK søger

praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til forårssemesteret 2019 – en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Praktikantperioden starter i januar 2019, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen. Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Om stillingen som humanistisk praktikant
Du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at formulere dig skriftligt, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk.

Arbejdsgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Læs mere om stillingen som humanistisk praktikant

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Læs mere om stillingen som arkitektfaglig praktikant

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden fredag den 16. november 2019. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

 

25.10.2018

Hvilken rolle spiller fremtidens bymidte?

Invitation til fagligt arrangement i Assens OBS: Arrangementet er aflyst Assens Kommune og BARK Rådgivning sætter fokus på udfordringer og muligheder for…

Læs mere

Hvilken rolle spiller fremtidens bymidte?

Fremtidens

Bymidte

Invitation til fagligt arrangement i Assens

OBS: Arrangementet er aflyst

Assens Kommune og BARK Rådgivning sætter fokus på udfordringer og muligheder for fremtidens bymidter og handelsgader. Hvad skal man mødes om, når handelslivet svinder ind? Hvilken rolle spiller bymidterne i fremtidens byer? Og er bymidterne overhovedet vigtige i fremtiden? Kom og vær med, når vi inviterer til faglig formidag om by- og bymidteudvikling.

Tid: Tirsdag den 13. november kl. 10.00-13.00

Sted: Østergade 38D (Ægpakkeriet), 5610 Assens

Program:

Velkomst
v/Assens Kommune og Søren Ganer, BARK Rådgivning

Fremtidens Assens
v/Anders Dam, Assens Kommune

Danmark frem mod 2040
En demografisk udvikling. Tendenser i by- og boligudviklingen på den lange bane.
v/Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter

Detailhandlen og bymidterne
Udvikling i detailhandlen – betydning for fremtidens bymidter.
v/Jens Christian Petersen, ICP

En ny og differentieret fremtid for bymidterne
v/BARK Rådgivning

Fælles debat, en bid brød og netværk

 

 

04.10.2018

Bæredygtige landdistrikter

Invitation: En bæredygtig fremtid for Danmarks landdistrikter Thisted Kommune og BARK Rådgivning sætter sammen fokus på udfordringerne og potentialerne for landdistrikterne og…

Læs mere

Bæredygtige landdistrikter

Bæredygtige

landdistrikter

Invitation: En bæredygtig fremtid for Danmarks landdistrikter

Thisted Kommune og BARK Rådgivning sætter sammen fokus på udfordringerne og potentialerne for landdistrikterne og inviterer til faglig formiddag om urbanisering, affolkning, nedrivning, erhverv og boligudvikling.

Tid: Onsdag den 31. oktober kl. 10.00-13.00

Sted: Sydthy Kurbads kursuslokale, Sydthy Kur- og Svømmebad, Idrætsvej 5, 7760 Thy

Program:

10.00: Velkomst
v/ Kim Daniel Larsen, Thisted Kommune og Rie Søgaard Jensen, BARK Rådgivning

10.15: Landsbyerne – nu og i fremtiden
17 anbefalinger til at undderstøtte og styrke levedygtige landsbyer v/Steffen Damsgaard, Landdistrikternes Fællesråd/medlem af Udvalget for levedygtige landsbyer

10.35: Danmark frem mod 2040
Strukturforandringer, urbanisering og boligudvikling v/Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter

11.00: Fremtidens landskaber
Sikring af velfungerende attraktive landskaber, når det handler om natur, rekreation, bosætning og erhverv i landdistrikterne v/Lone Søderkvist Kristensen, Københavns Universitet

11.30: Turisme som driver for helhedsorienteret udvikling af landdistrikterne
v/BARK Rådgivning

11.50: Fælles debat
Hvad skal der blive af landdistrikterne i fremtiden, og hvor kommer de nødvendige investeringer og ressourcer fra?

12.30: En bid brød og netværk

13.00: Afslutning

Lukket for tilmelding

03.09.2018

Danmarks natur skal bindes bedre sammen

Den danske natur byder på et væld af unikke oplevelser, men det kan være svært at komme ud i den. I de…

Læs mere

Danmarks natur skal bindes bedre sammen

Nye stier

til friluftsliv

Den danske natur byder på et væld af unikke oplevelser, men det kan være svært at komme ud i den. I de seneste årtier er halvdelen af landets markveje, der ofte tjener som adgangsveje til naturen, blevet nedlagt. Og vil man på en længere vandretur, må man ofte ty til de asfalterede landeveje.

Så hvordan kan man skabe flere og bedre stier og ruter, så flere kan kan opleve den danske natur, både til lands og til vands? Det sætter et nyt initiativ fra Friluftsrådet fokus på.

I BARK er vi godt i gang med en forundersøgelse, der skal afdække eksisterende stikoncepter fra ind- og udland, udvikle anbefalinger til en certificering af ruter og stier og komme med forslag til, hvordan lokale og regionale aktører kan løfte de ruter, som allerede findes.

Forundersøgelsen laver vi sammen med Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet samt Skovskolen Videncenter for Friluftsliv, og resultatet ligger klar til februar 2019.

Læs mere om projektet på Friluftsrådets hjemmeside

23.08.2018

Mød Anupama Kundoo til Master Class i Bygningskulturens Hus

Vi afslutter vores række af Master Classes med den anerkendte og prisvindende arkitekt og planlægger Anupama Kundoo, Anupama Kundoo Architect. Anupama Kundoo er…

Læs mere

Mød Anupama Kundoo til Master Class i Bygningskulturens Hus

Mød Anupama

Kundoo

Vi afslutter vores række af Master Classes med den anerkendte og prisvindende arkitekt og planlægger Anupama Kundoo, Anupama Kundoo Architect.

Anupama Kundoo er kendt for sit stærke fokus på stedbundne materialer, omfattende researcharbejde og en eksperimenterende tilgang, som bl.a. betyder, at miljøbelastningen er minimal, og at hendes huse er til at betale for almindelige mennesker.

Særligt hendes ’håndlavede’ huse i Auroville er berømte, fordi de på fornemste vis forener skønhed, optimal udnyttelse af stedets sparsomme ressourcer og involvering af lokalsamfundet i opførelsen af dem. Senest har Anupama Kundoo lanceret sine idéer for opførelsen af en helt ny by i Afrika.

Kundoo har især bygget i Indien, men har også erfaring fra projekter, research og undervisning i hele verden: TU Berlin, AA School of Architecture London, Parsons New School of Design New York, University of Queensland Brisbane, IUAV Venice and ETSAB Barcelona. Hun er professor ved UCJC Madrid hvor hun er formand for ‘Affordable Habitat’ og tilknyttet Cornell University.”

Master Class finder sted i regi af Bygningskulturens Hus i samarbejde med KADK. Arrangementet gennemføres med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.

Program

15.00-16.15 Master Class v. Anupama Kundoo

16.15-16.30 Pause

16.30-17.30 Interview på scenen m. Anupama Kundoo v. professor Christoffer Harlang, KADK

17.30-18.00 Drinks

Køb billet her

21.08.2018

BARK rådgiver Folketinget

Rigsarkivet flytter fra Slotsholmen. Det giver Folketinget en enestående mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret langt…

Læs mere

BARK rådgiver Folketinget

BARK rådgiver

Folketinget

Rigsarkivet flytter fra Slotsholmen. Det giver Folketinget en enestående mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret langt ind i fremtiden.

Vi er meget stolte over at være ét af de tre teams, som er udvalgt til at udvikle nye visionære idéer for, hvordan de historiske bygninger bedst kan bringes i spil i fremtiden.

Tanken er, at Folketinget skal blive ved med at være et af verdens mest åbne parlamenter og styrkes som både mødested, formidlingssted og arbejdsplads.

Vi glæder os til at løse opgaven i tæt samarbejde med Praksis Arkitekter, Kristine Jensens Tegnestue, Borgerlyst og Ungdomsbureauet.

Arbejdet gennemføres i en åben proces, et parallelopdrag, hvor vi arbejder sammen med Folketinget og de øvrige to teams, og indsatsen munder senere på året ud i et idékatalog, som grundigt belyser mulighederne for bygningernes fremtid og sikrer det bedst mulige beslutningsgrundlag.

Idékonkurrencen tager udgangspunkt i et samlet koncept, som vi lagde sidste hånd på i november 2017. Konceptet er beskrevet nærmere i rapporten ’Nye rammer for Folketinget – koncept for en eventuel overtagelse af Rigsarkivet’.

07.06.2018

Kira Maria Svankjær er ny seniorrådgiver i BARK

Et kompetent ansøgerfelt meldte sig på banen, da stillingen som ny seniorkonsulent i BARK blev annonceret tidligere på året. Nu er ansøgningsprocessen…

Læs mere

Kira Maria Svankjær er ny seniorrådgiver i BARK

Ny seniorrådgiver

i BARK

Et kompetent ansøgerfelt meldte sig på banen, da stillingen som ny seniorkonsulent i BARK blev annonceret tidligere på året. Nu er ansøgningsprocessen afsluttet, og vi er begejstrede for at præsentere arkitekt Kira Maria Svankjær som vores nye kollega.

I BARK oplever vi en vækst i efterspørgslen på rådgivningskompetencer inden for strategisk planlægning på både kommunalt og regionalt niveau. Netop udviklingsplaner, bypolitik, bymidter, byomdannelsesprojekter, helhedsplaner og lokalplanlægning hører til Kiras kernekompetencer, som hun nu vil tage videre som seniorrådgiver i BARK.

Kira har 14 års erfaring med strategisk byudvikling og har arbejdet som planlægger i en række kommuner på Sjælland.

 

23.04.2018

BARK søger student og to praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger student og to praktikanter

BARK søger student

og praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi en studentermedhjælper, der kan starte før sommerferien, samt to praktikanter til efterårssemesteret 2018.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Lyder det som noget for dig, så skriv til job@b-a-r-k.dk inden den 21. maj.

Om stillingen som studentermedhjælper
Studerer du sociologi, antropologi, statskundskab, plan, by og proces? Eller er du ved at uddanne dig til arkitekt eller landskabsarkitekt og har en samfundsfaglig interesse? Vigtigst er, at du gerne vil arbejde med strategisk udvikling af steder, har analytisk sans og kan tænke strategisk. Arbejdsopgaver kan fx omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer eller studieture, interviews, rapport- og artikelskrivning.
Hent stillingsopslaget i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Er du arkitektstuderende, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Vi leder efter en arkitektfaglig praktikant, der gerne vil arbejde i et tværfagligt miljø – i tæt samarbejde med etnologer, sociologer, geografer og kulturformidlere. Arbejdsopgaverne vil primært omfatte analyse og kortlægning, idé- og konceptudvikling, udarbejdelse af diagrammer og modeller samt opsætning af publikationer og rapporter.
Hent stillingsopslaget i pdf

Om stillingen som analytisk praktikant
Er du analytisk skarp, og vil du arbejde med udvikling af bygninger, lokalområder og landdistrikter? Har du lyst til at omsætte dine teoretiske og analytiske kompetencer til praktisk erfaring? Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge. Arbejdsopgaver kan fx omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer eller studieture, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.
Hent stillingsopslaget i pdf