Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Aktuelt

25.06.2020

Kirstine Cool er ny vicedirektør i BARK

Med indsættelsen af Kirstine Cool som ny vicedirektør i BARK tager virksomheden endnu et skridt mod at styrke virksomhedens rådgivningsydelser og forretning. BARK…

Læs mere

Kirstine Cool er ny vicedirektør i BARK

BARK får ny

vicedirektør

Med indsættelsen af Kirstine Cool som ny vicedirektør i BARK tager virksomheden endnu et skridt mod at styrke virksomhedens rådgivningsydelser og forretning.

BARK rådgiver i strategisk udvikling af steder. Fra den enkelte bygning til kvarteret, området og hele landskaber, kommuner og regioner – og altid med afsæt i det enkelte steds særlige kvaliteter og potentialer. Det kan være den markante, men tomme historiske bygning som skal genopfindes til andre formål, end dem den oprindeligt blev opført til. Det kan være købstadens bymidte, som har brug for en ny strategi i en tid, hvor detailhandel og byliv er under pres. Eller det kan være et større område eller en region, som skal udvikles til en stærk og samlet turistdestination.

Med indsættelsen af Kirstine Cool som ny vicedirektør skærpes virksomhedens ledelse og rådgivningsforretning. Kirstine har mange års erfaring som projektleder og senere rådgivningschef i BARK, og med sin baggrund som antropolog bidrager hun til at udvikle, udfordre og kvalificere kundernes projekter og virksomhedens forretning.

”Kirstine er skarp og ambitiøs på virksomhedens og vores kunders vegne, og hun er en respekteret rådgiver med solid erfaring i det byggede miljø. Hun har været med til at bringe virksomheden derhen, hvor den er i dag, og jeg glæder mig rigtig meget til at tage vores samarbejde videre,” siger Sara Bohn, adm. direktør i BARK Rådgivning.

Kirstine Cool har været blandt de drivende kræfter på flere markante projekter, strategier og udviklingsplaner, herunder Udviklingsplan for Vestkysten, som sætter kursen for en langsigtet udvikling, der skal gøre kyststrækningen til én af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer.  Senest har hun stået i spidsen for den strategiske udviklingsplan ’Nakskov 2030’, der ligger til grund for en samlet bevilling på 150 mio. kr. fra Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden til at sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

”I den tid, jeg har været en del af BARK, har virksomheden flyttet sig fra at være en ung og nystartet til at være én af feltets veletablerede og solide spillere. Jeg glæder mig til at åbne et nyt kapitel, videreudvikle virksomheden og sætte gang i nye forandringsskabende projekter over hele landet – sammen med gode kunder, samarbejdspartnere og kollegaer,” siger Kirstine Cool.

 

29.04.2020

BARK søger praktikanter til efteråret 2020

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter til efteråret 2020

BLIV PRAKTIKANT

I BARK

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til efteråret 2020. Vi søger både en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Et praktikforløb med løbende sparring og fokus på din faglige udvikling
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå aktivt i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk arbejdsplads med et ungt og tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i vores lokaler i København K

Praktikantperioden starter mandag den 17. august 2020, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen.

Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Om stillingen som analytisk praktikant
Arbejdsopgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi forestiller os, at du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at skrive, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Hent jobopslag i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Arbejdsopgaver vil omfatte analyse og kortlægning, idé- og konceptudvikling, udarbejdelse af diagrammer og modeller samt opsætning af publikationer og rapporter.

Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Hent jobopslaget i pdf

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden fredag den 22. maj 2020. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.d

02.04.2020

Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet

Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har netop afsat samlet 150 millioner kroner til…

Læs mere

Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet

Byudvikling

i Nakskov

Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har netop afsat samlet 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden. BARK har lavet den strategiske udviklingsplan, som ligger til grund for initiativet.

Stort lokalt potentiale
Mange danske byer overvejer deres identitet og ståsted i disse år. Købstæder som Nakskov var tidligere lokale kraftcentre, men meget udvikling er i dag flyttet til landets største byer. Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond vil sammen med lokale ildsjæle og investorer bygge videre på det gode, som allerede findes i Nakskov: I bymidten, på havnen og ved fjorden.

Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland.

Det er vigtigt for hele Lolland, at Nakskov er en stærk og attraktiv by – og samtidig kan projektet skabe ny viden om byudvikling i de traditionelle købstæder.

Byfond til sommer
Helt konkret skal Nakskov 2030 bane vejen for, at de historiske huse i Nakskov skal renoveres og for nye byrum og bedre forbindelser til havnen. Beboere og besøgende vil desuden få adgang til flere oplevelser på vandet. Det er i høj grad op til lokale kræfter at definere og konkretisere de projekter, der skal have støtte fra partnerskabet i løbet af de næste fem år.

De mange ambitioner i partnerskabet bliver ikke realiseret på en eftermiddag – men i 2020 bliver der iværksat flere konkrete initiativer, heriblandt en byfond, som lanceres til sommer, hvor borgerne kan søge støtte til at sætte bykernens fredede og bevaringsværdige bygninger i stand. Senere på året åbner også en eventpulje.

Nakskov 2030 er lanceret den 2. april – en festlig og folkelig markering i byen er dog udskudt til senere på året på grund af den aktuelle coronasituation.

Læs mere om projektet på Lolland Kommunes hjemmeside

 

30.01.2020

Master Class-række om ny nordiske arkitektur

Med en master class-række fejrer vi skønheden, robustheden og den traditionsforlængende nordiske arkitektur og skaber et fælles rum for refleksion. Ny nordisk…

Læs mere

Master Class-række om ny nordiske arkitektur

Master

class

Med en master class-række fejrer vi skønheden, robustheden og den traditionsforlængende nordiske arkitektur og skaber et fælles rum for refleksion.

Ny nordisk arkitektur hyldes med master class-række
Arkitekturen er blevet global. Nutidens arkitekter arbejder over landegrænser, i tværfaglige teams og opererer på et kommercielt presset marked, hvor det ikke længere er de lokale traditioner og materialer, der sætter retningen. Så hvordan kan vi fastholde de særlige strømninger og værdier, der kendetegner den nordiske arkitektur, og som bidrager til vores internationale førerposition inden for arkitektur? Og hvad er det for unikke stedsspecifikke traditioner, som vi bygger på, når vi bygger i Norden?

De seks master classes er udviklet og gennemføres i et samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole

Snarere end at fokusere på det storslåede og generelle, vil vi kaste lys over nordiske arkitekter med et selverkendt forhold til egne traditioner og en aktiv stillingtagen til bygningernes skønhed og langsigtede holdbarhed – kvaliteter, der sikrer, at bygningerne får en længere levetid og dermed også bidrager til en mere bæredygtig verden.

Mød nordiske arkitekter, der fornyer traditionen
Rækken af master classes løber fra den 20. februar til den 28. maj 2020 og på scenen kan man møde nogle af feltets mest interessante nordiske stemmer. Deres arbejde spænder vidt i skala og er opført både i byen og på landet. Fælles er, at de aktivt forholder sig til stedet og den lokale identitet. Og at fornyelse af traditionen, nærheden til naturen og social inklusion er grundlæggende værdier.

Program:

 • Den 20 februar: Reiulf Ramstad, Reiulf Ramstad Architects, Norge (afholdt)
 • Den 24. februar: Sami Rintala, Rintala Eggertson Architects, Finland (afholdt)
 • Den 26. marts: Mette Tony, Praksis Arkitekter, Danmark – UDSAT, NY DATO FØLGER
  Læs mere og tilmeld dig her
 • Den 2. april: Kim Lenschow Andersen & Søren Thirup Pihlmann, Lenschow & Pihlmann, Danmark – UDSAT, NY DATO FØLGER
  Læs mere og tilmeld dig her
 • Den 30. april: Petra Gipp, Petra Gipp Arkitektur, Sverige
  Læs mere og tilmeld dig her
 • Den 28. maj: Bolle Tham og Martin Videgård, Tham & Videgård, Sverige
  Læs mere og tilmeld dig her

Master class-rækken gennemføres med støtte fra Foreningen Realdania, Dreyers Fond og Grundejernes Investeringsfond.

Arrangementerne er gratis, men bemærk, at der er begrænset antal pladser.

Foto: Rintala Eggertson Architects

17.01.2020

Planlæggeren og den bæredygtige turisme

Midt i klimakrisen er bæredygtig turisme på meget kort tid skubbet højt op på både den offentlige og private dagsorden. I København…

Læs mere

Planlæggeren og den bæredygtige turisme

Bæredygtig

turisme

Midt i klimakrisen er bæredygtig turisme på meget kort tid skubbet højt op på både den offentlige og private dagsorden. I København er problemet særligt presserende, da byen står overfor begyndende overturisme med udsigt til forsat høje vækstrater.

Der er allerede sat mange initiativer i gang, men er vækst og bæredygtighed muligt på samme tid, og hvilken rolle spiller planlæggere og offentlige myndigheder, når vi skal løse turismens udfordringer?

Det giver lektor, ph.d. og turismeforsker Jane Widtfeldt Meged fra Roskilde Universitet en indføring i til Morgensamling den 28. februar fra kl. 8.00-9.00.

Jane Widtfeldt Meged er bl.a. projektleder på INUT, (Innovation og udvikling af bæredygtig bynær naturturisme 2017-19), som har ført til udviklingen af en model for bæredygtig urban naturturisme med fokus på infrastruktur, arkitektoniske faciliteter og produktudvikling.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding her

Morgensamling er en række af korte morgenforedrag, der hurtigt opdaterer dig på tung læsning som rapporter og forskning, mens du nyder din økologiske thebirkes og din friske morgenkaffe.

09.01.2020

10xCopenhagen – morgensamling om bæredygtig turisme

Hvordan kan Danmarks hovedstad udvikle sig som turistdestination frem mod 2030, så turismen skaber vækst, jobs og bidrager til velfærdssamfundet og samtidig…

Læs mere

10xCopenhagen – morgensamling om bæredygtig turisme

Bæredygtig turisme

i København

Hvordan kan Danmarks hovedstad udvikle sig som turistdestination frem mod 2030, så turismen skaber vækst, jobs og bidrager til velfærdssamfundet og samtidig bliver en løftestang for byudviklingen?

Kom til Morgensamling og hør Nanna Thusgaard, Senior Sustainability Manager fra Wonderful Copenhagen, fortælle om analyseprojektet 10xCopenhagen – et projekt, som peger på en bæredygtig og konkurrencedygtig turismeudvikling frem mod 2030. Turismen er i dag af meget stor betydning for København: Den bidrager årligt med en omsætning på knap 42 mia. kr. og skaber beskæftigelse til ca. 49.000 borgere, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

10xCopenhagen kobler sig til Wonderful Copenhagens bæredygtighedsstrategi ‘Tourism For Good’, og Nanna fortæller mere konkret om, hvordan organisationen forstår og arbejder med bæredygtig turismeudvikling.

Det sker den 17. januar fra kl. 8-9 her i Bygningskulturens Hus.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Foto: Copenhagen Media Center og fotograf Thomas Rousing

19.12.2019

Invitation: Gå-hjem-møde om byggeriets grønne omstilling

Invitation: Gå-hjem-møde om byggeriets grønne omstilling Videnskab og filosofi bliver nødt til at spille sammen, hvis byggebranchen og samfundet for alvor skal…

Læs mere

Invitation: Gå-hjem-møde om byggeriets grønne omstilling

Klimakrisens

Rødder

Invitation: Gå-hjem-møde om byggeriets grønne omstilling
Videnskab og filosofi bliver nødt til at spille sammen, hvis byggebranchen og samfundet for alvor skal kunne rykke på den grønne dagsorden.

Det kræver en grundlæggende ændring i vores kulturs verdensopfattelse. Sådan skriver fysiker og musiker Anders Holst Bodins i sin aktuelle og anmelderroste bog ’Klimakrisens rødder’.

I anledning af, at Danmark har fået en ny klimalov, inviterer Vinterakademi og BARK Rådgivning alle byggeriets parter til en eftermiddag den 9. januar kl.16-18 om klimakrisens kompleksitet og rejsen mod nye og grønnere fremtidshorisonter.

CONCITOs internationale chef, Jarl Krausing, sætter scenen for, hvordan byggeriet skal tage fat på den reelle grønne omstilling med nye nationale klimaambitioner og mål om en 70% reduktion af Danmarks CO2-udledning inden 2030.

Anders Holst Bodins foredrag om Klimakrisens Rødder, afsluttes med en fælles dialog og diskussion om omstillingens nødvendighed – og hvordan den for alvor kan komme i gang i byggeriet som branche.

Arrangementet finder sted her i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111 – det er gratis, men kræver tilmelding.

Tilmeld dig her

18.12.2019

BARK Rådgivning flytter til andre rammer

I mere end 10 år har Bygningskulturens Hus i Borgergade været ramme om vores rådgivningsarbejde her i BARK og om et kontorfællesskab…

Læs mere

BARK Rådgivning flytter til andre rammer

BARK flytter

til andre rammer

I mere end 10 år har Bygningskulturens Hus i Borgergade været ramme om vores rådgivningsarbejde her i BARK og om et kontorfællesskab for foreninger og virksomheder med tilknytning til bygningskulturen. Men den markante gulstensbygning med de hvælvede lofter og mange fine træskærerarbejder er også ‘godt brugt’ og står nu over for en omfattende restaurering. Bygningen skal bl.a. have ordnet alle gulve og overflader, og alle installationer skal udskiftes.

Da restaureringen er tidskrævende og ikke kan gennemføres, mens der er arbejdspladser i huset, har vi i BARK Rådgivning skulle tage stilling til, om vi ønsker at flytte eller hellere vil genhuses. Efter grundige overvejelser har vi nu besluttet at flytte permanent til nye rammer, hvor vi vil fortsætte vores virke med at hjælpe kunder i det byggede miljø med at skabe planer, strategier og analyser, der sætter gang i en bæredygtig udvikling.

Som en del af vores rådgivningsvirksomhed har vi også udviklet og drevet Bygningskulturens Hus som et fagligt fællesskab og mødested for det byggede miljø og et samlingssted for virksomheder og organisationer, der arbejder for at udvikle den danske bygningskultur.  Og vi er stolte af det aftryk, Bygningskulturens Hus har været med til at sætte på feltet. Blandt fagfolk betragtes arbejdet med at bevare og udvikle bygningskulturen ikke længere som en specialiseret disciplin, men som et ideal, der hyldes mere bredt.

Efter flytningen vil vi fortsat arbejde for at bringe viden i spil på tværs af faggrænser og sætte faglige dagsordener i samarbejde med andre – nu blot i nye rammer: De første skridt har vi allerede taget, bl.a. i regi af podcasten Bygtropolis, som sætter strøm til viden fra feltet, og med afholdelsen af en række faglige arrangementer rundt omkring i landet.

Vi har været glade for det faglige fællesskab i Bygningskulturens Hus og ser frem til at fortsætte det på nye måder og til fortsat at udvikle nye faglige fællesskaber. Nu igangsættes processen med at finde de helt rigtige rammer til BARKs fremtidige virke.

Vi flytter planmæssigt ved udgangen af maj 2020, men indtil da glæder vi os til at blive ved med at invitere indenfor her i Borgergade til faglige morgensamlinger, master class og debat. Vi ses!

Læs mere om restaureringen af bygningen på Realdania.dk

 

02.12.2019

Genopslag: Arkitektfaglig praktikant søges

Vil du skabe bedre steder med os? Vil du være med til at skabe bedre steder, udvikle holdbare projekter og blive del…

Læs mere

Genopslag: Arkitektfaglig praktikant søges

Er du vores

nye praktikant?

Vil du skabe bedre steder med os?
Vil du være med til at skabe bedre steder, udvikle holdbare projekter og blive del af et stærkt og tværfagligt arbejdsfællesskab.

Til forårssemesteret 2020 leder vi efter en arkitektfaglig praktikant, der gerne vil prøve sin faglighed af på nye måder og i tæt samarbejde med bl.a. etnologer, sociologer, geografer og kulturformidlere.

I BARK er vi eksperter i strategisk udvikling af bygninger og steder. Vi hjælper kommuner, ejere, fonde og organisationer med planer, strategier og analyser, som gør det nemmere at træffe de rette beslutninger, inden der tegnes og bygges. Det kan være et større område, som skal udvikles til en stærk og samlet turistdestination. Det kan være købstadens bymidte, der har brug for en ny strategi. Eller analysen, som viser, om et nyt kulturbyggeri kan løbe rundt og skabe den ønskede effekt.

Med afsæt i stedets kvaliteter og muligheder udvikler vi det strategiske grundlag for en bæredygtig udvikling på landet og i byerne. Og vi inkorporerer  viden om bygningskultur, og by- og landdistriktsudvikling med den politiske dagsorden, de relevante aktører og samfundsmæssige tendenser.

Dine opgaver
Som arkitektfaglig praktikant kommer dine opgaver til at spænde vidt: Fra opsætning og designopgaver, kortlægning og udarbejdelse af diagrammer og tekst til udvikling og afvikling af workshops og inddragelsesprocesser, idé- og konceptudvikling, desk research og meget andet.

Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Hent hele stillingsopslaget og læs mere

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Praktikken er lønnet, og praktikperioden starter i løbet af januar 2020.

Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

Samtaler og ansættelse sker løbende frem mod den 18. december kl. 12.00.

20.11.2019

Realisering af Udviklingsplan for Vestkysten er godt i gang

Realisering af udviklingsplan for Vestkysten er godt i gang Vestkysten er et yndet feriemål og har en stærk tiltrækningskraft – men ambitionerne…

Læs mere

Realisering af Udviklingsplan for Vestkysten er godt i gang

Realisering af udviklingsplan for Vestkysten er godt i gang

Vestkysten er et yndet feriemål og har en stærk tiltrækningskraft – men ambitionerne rækker endnu længere. Gennem et samlet løft skal hele kysten være en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer inden 2025, og det kræver en ny tilgang. For nok har Vestkysten oplevet en tiltagende vækst i de seneste år, men vi halter stadig efter udlandet, og konkurrencen er massiv.

Sammen med kommunerne, de tre regioner, Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania udviklede BARK den ambitiøse ‘Udviklingsplan for Vestkysten’ sidste år. Vi har afdækket og udpeget udviklingspotentialer, og sammen med partnerskabet og erhvervslivet har vi skabt en forpligtende vision og strategisk plan.

Planen sætter en fælles retning og viser hvor, og hvordan kysten skal udvikles, og nu er parterne i fuld gang med at føre den ud i livet.

Centralt i planen står udviklingen af et fælles brand og en kernefortælling, som kan markedsføre Vestkysten over for danske og internatonale turister.

Nu ligger kernefortællingen klar, som tager afsæt i den unikke levemåde, der findes “out west”, fremhæver kyststrækningens mange kontraster og muligheden for at komme helt tæt på naturen.

Bag koncept og kernefortælling står de 10 vestkystkommuner i Partnerskab for Vestkystturisme, Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark. Se hele kernefortællingen på VisitDenmarks hjemmeside

Læs mere om Udviklingsplan for Vestkysten

 

29.10.2019

BARK søger praktikanter til forårsemesteret 2020

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter til forårsemesteret 2020

Praktikant

hos BARK?

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til forårssemesteret 2020 – en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Praktikantperioden starter i januar 2020, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen. Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Om stillingen som humanistisk praktikant
Du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at formulere dig skriftligt, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk.

Arbejdsgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Hent hele jobopslaget i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Hent hele jobopslaget i pdf

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden tirsdag den 19. november 2019 kl. 12.00. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

 

18.09.2019

Invitation: Bygtropolis Live

Bygtropolis Live kickstarter 3. sæson Vi bygger som aldrig før for at få plads til os alle sammen. I løbet af mindre…

Læs mere

Invitation: Bygtropolis Live

Bygtropolis Live kickstarter 3. sæson
Vi bygger som aldrig før for at få plads til os alle sammen. I løbet af mindre end 100 år har vi trukket mere på Jordens ressourcer end alle vores forfædre tilsammen, og bygninger og byggeri står for ca. 40 procent af CO2-udslippet globalt. Så hvordan kan vi bygge mere bæredygtigt? Og hvordan kan vi levere sunde, inspirerende og inkluderende byggerier? Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, som udforskes i podcasten Bygtropolis.

Mandag den 7. oktober kickstarter vi podcastens 3. sæson, når vi inviterer til festlig fejring med faglige oplæg, fælles lytning, musik og bobler. Vi kigger ind i krystalkuglen og stiller skarpt på nogle af de tendenser, vi står over for i byggeriets verden – fra teknologiens indtog og nye materialer til stigende havvand og nye måder at bo på.

Det sker den 7. oktober hos KPH Volume, Enghavevej 80, København V.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Meld dig til her

Eftermiddagens program

Kl. 15.30: Ankomst, kaffe og kage

Kl. 16.00: Velkommen!

Blikket ind i fremtiden:

 • Ikke flere skandalesager! v. Mette Glavind, direktør i Teknologisk Institut
 • Teknologien i byrummet v. Mathias Sønderskov, Sustainability Engineer hos Henning Larsen Arkitekter
 • Fremtidens bolig v. Mette Mechlenborg, seniorforsker ved SBi Aalborg Universitet
 • Når vandet trænger ind i byen v. Esben Danielsen, adm. direktør i Lokale og Anlægsfonden
 • Fælles samtale v. journalist Morten Olsen
 • Fælles lytning til første afsnit i 3. sæson

Kl. ca. 17.30: Netværk og hygge

Bygtropolis blev lanceret i januar med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Lokale og Anlægsfonden.

Har du ikke allerede lyttet med, kan du finde Bygtropolis via podcast-app’en på din telefon eller hente den via Byggerietspodcast.dk

29.03.2019

BARK søger praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte…

Læs mere

BARK søger praktikanter

BARK søger

praktikanter

Har du lyst til at omsætte dine studiefaglige kompetencer til praktisk erfaring? Tænker du kreativt, og vil du gerne arbejde med at omsætte gode idéer til solide og bæredygtige projekter?

I BARK Rådgivning er vi specialiserede rådgivere i strategisk udvikling af steder. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det fysiske miljø, det sociale, det økonomiske og det immaterielle. Både det, der kan måles og vejes, og det, der ikke kan.

Nu søger vi to praktikanter til efteråret 2019– en analytisk praktikant og en arkitektfaglig praktikant.

Praktikantperioden starter mandag den 12. august 2019, og arbejdstiden er ca. 37 timer om ugen. Lønnen er 7.000 kr. om måneden.

Vi tilbyder:

 • Et afvekslende og lærerigt job i en specialiseret rådgivningsvirksomhed
 • Udfordrende arbejdsopgaver, hvor du vil indgå i teams og opgaveløsning fra start til slut
 • En dynamisk og fleksibel arbejdsplads med et tværfagligt miljø
 • Smukke og inspirerende rammer for arbejdet i Bygningskulturens Hus

Om stillingen som humanistisk praktikant
Du studerer fx sociologi, antropologi, etnologi, plan, by og proces eller lignende på universitetet. Du er god til at formulere dig skriftligt, har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Og ikke mindst har du udpræget analytisk sans og kan tænke strategisk. Arbejdsgaver kan omfatte research, idé- og konceptudvikling, planlægning og afholdelse af workshops, seminarer, interviews, rapport- og artikelskrivning, opdatering af websites mm.

Vi er interesserede i studerende fra alle de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag og tilskynder alle, der brænder for at udvikle steder til at søge.

Hent hele jobopslaget i pdf

Om stillingen som arkitektfaglig praktikant
Du studerer på Arkitektskolen eller lignende og har interesse for strategisk udvikling af steder og for udvikling af det byggede miljø. Du har en stærk faglig profil og vil gerne bringe dine kompetencer i spil tværfagligt. Du har et skarpt visuelt blik og er god til at formulere dig skriftligt. Og ikke mindst har du indgående kendskab til Adobes designprogrammer og kan begå dig i Office-pakken.

Hent hele jobopslaget i pdf

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingsopslagene, eller vil du vide mere om at være praktikant hos BARK Rådgivning, er du velkommen til at kontakte rådgivningschef Kirstine Cool, tlf. 25 34 27 25 eller kirstine@b-a-r-k.dk

Lyder det som noget for dig, så skriv til os inden fredag den 1. maj 2019. Send din ansøgning samt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger pr. mail til job@b-a-r-k.dk

26.03.2019

Ny podcast om Danmarks bedste renoveringer

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får…

Læs mere

Ny podcast om Danmarks bedste renoveringer

Danmarks bedste

renoveringer

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får du svar på i en helt ny podcastserie, som stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Fra i dag kan du høre første afsnit i podcastserien ”Bygninger fortæller”, som RENOVER prisen står bag.

”Ingelise Thune fra Herning Kommune er lige trådt ind i en forfalden betonbygning på gågaden i Herning, det gamle Schou-Epa-varehus. Planen er, at bygningen her skal blive til et moderne bibliotek og bringe nyt liv til den døende bymidte.”

Sådan lyder introen til det første afsnit af podcastserien ”Bygninger fortæller”. I dette første afsnit kommer man helt tæt på historien om vinderen af RENOVER prisen 2015: Det gamle og upopulære varehus, der igennem en renovering blev omdannet til bibliotek og samlingspunkt i Herning.

Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit i den nye podcastserie, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter.

”Bag de fleste vellykkede renoveringer ligger en god historie. En historie om, hvordan en renovering kan omdanne en bygning fuldstændig og gøre den brugbar og velegnet til noget helt andet, end det, den oprindeligt var tænkt og brugt til. Det viser, hvor langt man kan nå med renovering, og det er noget af det, der gør renoveringsdisciplinen så spændende,” siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen og den nye podcastserie.

Podcastserie i fem afsnit
I løbet af de kommende måneder vil de øvrige fire afsnit i podcastserien udkomme. De andre afsnit handler om The Silo (vinder af RENOVER prisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af RENOVER prisen i 2017), Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af RENOVER prisen i 2014).

”Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre. Vi synes selv, at det er fantastisk at få de gode historier fortalt igennem lyd. Og det håber vi selvfølgelig også, at andre vil synes,” siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Det er BARK Rådgivning, der udgiver podcastserien, som er produceret af Filt Cph.

Podcasten kan hentes i din foretrukne podcast-app ved at søge på ”Bygninger Fortæller”, eller lyttes til via Buzzsprout eller Byggerietspodcast.dk

 

06.03.2019

Konference om kulturmiljøer

Kom med, når Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til konference om kulturmiljøer. Konferencen ‘Kulturmiljøer i planlægningen’ fejrer fagligheden og sætter fokus…

Læs mere

Konference om kulturmiljøer

Konference om

kulturmiljøer

Kom med, når Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til konference om kulturmiljøer. Konferencen ‘Kulturmiljøer i planlægningen’ fejrer fagligheden og sætter fokus på kulturmiljøernes kvaliteter og potentialer og ikke mindst på kommunernes arbejde med bevaring og udvikling.

Med 100-året for bygningsfredningsloven har kulturminister Mette Bock igangsat initiativer, der blandt andet retter sig mod bevaringen af historiske kulturmiljøer i Danmark. Selvom disse – til tider – kan have en underkendt værdi i lokalområderne, har netop kulturmiljøerne potentiale til at skabe mærkbar positiv betydning for bosætning, turisme og den lokale udvikling.

Tilmeldingsfrist var 3. maj, og vi har har nu lukket for tilmeldinger.

Program

Dato:  9/5 2019

Tid: kl. 10.30-17.30 (ankomst fra kl. 10.00)

Sted: Viborg, Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg

Formiddag med oplæg

Velkomst
v. moderator Tore Leifer, Journalist på P1

Åbningstale
v. kulturminister Mette Bock

Arkitekturpolitik skaber fælles ejerskab og fokus på kulturarven
v. direktør for Kultur & Udvikling Lars Stentoft, Viborg Kommune
I Viborgs arkitekturpolitik bliver de historiske bydele bevaret som grundlaget for kommunens identitet og som grundlag for nye måder at anvende og udvikle byernes historiske udgangspunkt.

Kvalificeret udvikling af kulturmiljøerne
v. enhedschef Merete Lind Mikkelsen, Slots- og Kulturstyrelsen
Kulturmiljøer kan være retningsgivende for udvikling af deres nærområder, ligesom udvikling inden for et kulturmiljø kan medvirke til at styrke områdets egen identitet. Hvordan gøres det, så løsningerne bliver holdbare på lang sigt?

Bevaring betaler sig – Vejledning om lokalplanlægning for bevaringsværdige miljøer i byer og på landet
v. MAA Mia Christiernson, arkitekt,  Erhvervsstyrelsen
Vejledningen er udarbejdet som støtte til kommunernes arbejde med at sikre bevaringsværdier i den fysiske planlægning. Erhvervsstyrelsen introducerer til vejledningens hovedpunkter.

Kulturmiljø set fra Nord – et norsk perspektiv på kulturmiljøet hér og dér
v. Carsten Paludan-Müller, Cambridge Heritage Research Centre
I Norge spiller kulturmiljøet en vigtig rolle i den samlede forvaltning af kulturarven. Hvad er forskellene og lighederne mellem de danske og de norske erfaringer? Hvad kan vi lære om de danske kulturmiljøer ved at se på dem med norske øjne?

Frokost

Eftermiddag med workshops

Kommunerne og kulturarven – Vurdering, udpegning  og praksis
v. Arne Høi, arkitekt MAA, Institutleder, Kunstakademiets Arkitektskole; KADK
Dagens workshops indledes med en kort fælles introduktion til metoder, begreber, erfaringer og udfordringer med værdisætning af kommunernes kulturarv – bl.a .med afsæt i Realdanias undersøgelse af kommunernes arbejde med de bevaringsværdige bygninger gennemført i samarbejde med Det Kommunale Netværk.

 • KulturMiljø-Metoden
  v. arkitekt Anette Gori, Esbjerg Kommune
 • SAK
  v. arkitekt Louise Halkjær Pedersen, Stevns Kommune
 • PAK
  v. afdelingsleder Birgitte Lind-Thomsen Hjerrild, Assens Kommune

Sikring af kulturmiljøerne gennem samarbejde
v. Svend Nielsen, Aabenraa Byhistoriske Forening og Frederikke Winter, Aabenraa Kommune
Hvordan kan man styrke samarbejdet mellem kommune og museer? Og hvordan skabes de optimale rammer for samarbejde?

Kulturmiljøer og stedsidentitet
v. arkitekt, ph.d Morten Birk, KADK
Forsker Morten Birk undersøger den bornholmske stedsidentitet, som blandt andet skabes af rundkirker og øens mangel på herregårde. Skal bevarende lokalplaner kun indeholde de historiske forhold, eller skal den også inddrage aspekter af det levede liv?

Kulturarvens potentialer som løftestang for byudvikling
v. arkitekt Erik Brandt Dam
Med udgangspunkt i tegnestuens arbejder med at revitalisere og tydeliggøre kulturarven i byrum og bygninger vil oplægget inspirere kommunerne i arbejdet med at bevare og udvikle den fælles byggede kulturarv.

Strategisk planlægning for landsbyerne,
v. fuldmægtig Lea Mikkelsen, Erhvervsstyrelsen
Folketinget har vedtaget en ændring af planloven, der blandt andet stiller krav om, at kommunerne arbejder med strategisk planlægning for landsbyer. Hvilken rolle kan kulturmiljøerne spille i den forbindelse?

Kulturmiljøer som strategisk politisk redskab,
v. formand for plan og erhvervsudvalget Daniel Lillerøi, Næstved Kommune
Positionen som kulturarvs kommune har gavnet Næstveds udvikling og ændret både borgernes og politikeres blik på bygningsarvens potentialer. Udvalgsformand Daniel Lillerøi giver indblik de politiske sejre og faldgruber, der kan være ved at arbejde strategisk med arkitektur og bygningsarv.

Adopt a monument
v. Miia Hinnerichsen, researcher Historical Buildings, Pirkanmaa Provincial Museum,
Tampere, Finland
Miia Hinnerichsen fortæller om et græsrodsprojekt der tilskynder borgere til at ‘adoptere’ en bevaringsværdig bygning i deres lokalområde, som skal passe på bygningen og give bygningen ny anvendelse. Borgerne bidrager dermed til at skabe opmærksomhed omkring kulturarven i lokalområdet ved at undersøge historien nærmere og afholde events på stedet.

Vores Bygningskultur
v. Stine Lea Jacobi, arkitekt MAA, Programchef, Realdania
Dagens workshops rundes af med en kort orientering om Realdanias videre arbejde med at fremme levende kulturmiljøer over hele landet og engagere endnu flere i en levende bygningskultur.

Pris
Pris: 1800 kr.  / 900 kr. for medlemmer af ‘Det kommunale netværk for bygningskulturen i planlægningen’ – læs mere om netværket

BARK Rådgivning bistår Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen med planlægning og afvikling af konference