Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Odsherred 2025

Odsherred

2025

Visions- og udviklingsplan for Odsherred 2025

Med ‘Odsherred – Visions- og udviklingsplan 2025’ har Odsherred Kommune fået modet  til at prioritere og opdaget nye potentialer. Visionsplanen er pejlemærke for kommunens langsigtede planlægning og udvikling frem mod 2025.

Visionsplan er strategisk værktøj
Odsherred Kommune på Vestsjælland rummer store natur- og kulturhistoriske kvaliteter, men står også midt i en omstilling. Kommunal service, faciliteter og funktioner samt indretningen af kommunens byer og landområder skal gentænkes, så de matcher udfordringerne med færre borgere, en lavere erhvervs- og beskæftigelsesfrekvens og et lavere uddannelsesniveau end landsgennemsnittet.

At fastholde og udvikle Odsherred som et attraktivt sted at bo, besøge og drive virksomhed var derfor målet for den visions- og udviklingsplan, som vi har hjulpet kommunen med at udvikle.

Den bygger på grundige analyser af kommunens eksisterende situation, muligheder og udfordringer – både demografisk, økonomisk, socialt og fysisk. Undervejs i processen har både politikere, borgere, fritidsborgere og erhvervsliv siddet med om bordet.

Den færdige plan giver inspiration til den kommende revision af kommunens planstrategi og er et strategisk værktøj til løbende at udvikle, vurdere og prioritere konkrete projekter, ideer og indsatser med udgangspunkt i kommunens stedbundne potentialer.

Nye byroller
Centralt for processen har været at fremhæve og redefinere kommunens byroller og prioritere, hvor der primært skal satses: Nykøbing er ‘hovedstad’, og her styrkes det bymæssige centrum, mens Asnæs er hovedby for hverdagslivet, og Vig er en levende centerby.

En række konkrete indsatsområder er i gang: Samarbejder med borgere og grundejerforeninger om at forskønne landsbyer og udvikle sommerhusområder. En skærpelse af Rørvig og Odden Havneby som turismebyer. Bedre adgang til og formidling af natur, kunst og kultur og fokus på de lokale fødevarers potentiale. Som følge af strategiplanen er Odsherred Teater desuden flyttet ind midt på hovedgaden i Nykøbing Sjælland.

Læs mere og hent planen her

Foto: Leif Tuxen og Realdania


Sted

Odsherred

Ydelse

Planer og strategier

Planer og strategier

Planer

Og strategier

Planer og strategier

Vi udarbejder planer og strategier med udgangspunkt i det enkelte sted – både for den enkelte by, område og hele kommunen. Vi kortlægger fysiske strukturer, identificerer sociale og økonomiske ressourcer og stedets særlige identitet som grundlag for at pege på muligheder og udfordringer. Vi involverer borgere, erhvervsliv og myndigheder i udvikling af planer og strategier for at sikre, at de også lever videre og bliver ført ud i livet.

Kunde

VisitOdsherred, Odsherred Kommune og Realdania

Projektperiode

2013-2014

Kontakt

Sara Line Bohn, adm. direktør, sara@b-a-r-k.dk, (+45) 2046 9284

Sara Line Bohn, adm. direktør

Sara

Line
Bohn

Adm. direktør, seniorrådgiver

Sara er administrerende direktør i BARK og fungerer derudover som seniorrådgiver med et særligt fokus på strategisk udvikling i landdistrikterne.

Sara har over 10 års erfaring som rådgiver, og har stået i spidsen for udvikling og gennemførelse af en lang række komplekse analyse-, udviklings- og strategiprojekter for kommuner, fonde og organisationer. Sara har desuden en lang erfaring med at lede processer, projekter og partnerskaber.

Mail
Telefon
(+45) 2046 9284
Facebook
LinkedIn
Twitter