Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Strategisk tilpasning

Nye metoder

På Mors

Strategisk tilpasning i landsbyen de syv sogne på Mors

I mange kommuner i de danske landdistrikter er der behov for at rive ned og omstrukturere i de mindre landsbyer. Men hvordan gør man i praksis?

I samarbejde med Morsø Kommune har BARK udviklet nye metoder, der samler landsbyer i klynger og engagerer borgere i prioriteringen, så der skabes ejerskab til landsbyernes udvikling efter nedrivning. Projektet viser, at det gennem strategisk tilpasning er muligt at skabe bedre steder at leve – men også at det kræver en mental forandring hos kommune og borgere.

Projektet er et forsøgsprojekt i byfornyelsen under Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, og BARK har været ansvarlig for den faglige udvikling, inddragelsesproces og projektledelse af det strategiske byfornyelsesprogram.


Sted

Landsbyen de 7 sogne, Morsø Kommune

Ydelse

Planer og strategier

Planer og strategier

Planer

Og strategier

Planer og strategier

Vi udarbejder planer og strategier med udgangspunkt i det enkelte sted – både for den enkelte by, område og hele kommunen. Vi kortlægger fysiske strukturer, identificerer sociale og økonomiske ressourcer og stedets særlige identitet som grundlag for at pege på muligheder og udfordringer. Vi involverer borgere, erhvervsliv og myndigheder i udvikling af planer og strategier for at sikre, at de også lever videre og bliver ført ud i livet.

Kunde

Morsø Kommune, støttet af Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Projektperiode

2015-2016

Kontakt

Mads Christian Bundgaard, rådgiver, mads@b-a-r-k.dk, (+45) 2567 4788

Mads Christian Bundgaard, rådgiver

Mads Christian

Bundgaard
Nielsen

Rådgiver, cand. soc.

Mads er bysociolog og har erfaring med analyser af både menneskets bevægelse i rum samt økonomiske og politiske strukturers indvirkning på lokalsamfund og det byggede miljø.

I BARK arbejder Mads med strategisk udvikling af byer, byområder og landdistrikter i dialog med borgerne og erhvervsliv med udgangspunkt i det enkelte steds muligheder og udfordringer.

Mail
Telefon
(+45) 2567 4788
LinkedIn