Projekter

Filtrer
Bygningsarv
Bytransformation
Civilsamfund
Ikke kategoriseret
Kulturbyggeri
Landdistrikter
Publikationer
Alfabetisk
Kronologisk
Vis alle
Icon Linkedin Icon Twitter Icon Facebook Icon Print Icon Mail

Nye rammer for Folketinget

Nye rammer for

Folketinget

Folketinget og demokratiet står i dag midt i store udfordringer. Færre er medlem af et politisk parti, og afstanden mellem den enkelte dansker og politikerne vokser. Til gengæld deltager borgerne i demokratiet på nye måder: De engagerer sig i debatter og enkeltsager på de sociale medier. Verden over eksperimenterer flere parlamenter med medborgerinitiativer, borgerhøringer og medbestemmelse omkring enkeltsager, og interessen for at være med er til at få øje på.

Med udsigten til at kunne overtage Rigsarkivets historiske bygninger står Folketinget overfor nye muligheder. Folketingets vision med en overtagelse er at forblive et af verdens mest åbne parlamenter og – i endnu højere grad end i dag – at invitere borgerne indenfor, synliggøre det politiske arbejde og engagere den enkelte.

Derfor bad Folketinget BARK Rådgivning om at udvikle et koncept for en eventuel overtagelse af Rigsarkivet. Det er blevet til på baggrund af interviews med Folketingets ansatte, både administration og medlemmer, ekspertinterviews og casestudier af førende kulturinstitutioner og parlamenter.

Konceptets hovedidé bygger på tanken om at styrke Rigsarkivsgården som både mødested, formidlingssted og arbejdsplads. Med nye rammer, funktioner og aktiviteter for borgerne kan stedet udvikle sig til et endnu mere attraktivt besøgsmål og tiltrække nye målgrupper.

Gennemføres projektet vil borgerne ikke blot se og opleve det politiske liv, men også engagere sig i demokratiet og i politikskabelsen, når Folketinget inviterer indenfor i et inddragende formidlingsunivers, til debatarrangementer og til repræsentative debatarrangementer mm. Samtidig skabes større gennemsigtighed om de politiske processer, og både sikkerhed og service styrkes.

Vi leverede:

Læs mere på Folketingets egen hjemmeside